Τα ημαρτημένα του Λεξικού Μπαμπινιώτη

Μια πρώτη επιλογή... και έπεται η συνέχεια
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 37.27
26.09
Τιμή Πρωτοπορίας
+
330249
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:765
Ημερομηνία Έκδοσης:27/05/2010
ISBN:9789600224221
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Η παρούσα εργασία, στηριζόμενη σε ισχυρή τεκμηρίωση και με συγκεκριμένα στοιχεία, καταρρίπτει την ινδοευρωπαϊκή θεωρία. Σκοπός των συγγραφέων είναι να καταδείξουν το ετοιμόρροπο και ασταθές του ινδοευροωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά και το πώς αυτό οδηγεί στην ακατανοησία της ελληνικής γλώσσας, και όχι να προσθέσουν μια ακόμα επίκριση στο έργο του κ. Μπαμπινιώτη. Το λεξικό Μπαμπινιώτη αποτελεί κατά τη γνώμη μας, την χαοτική έκφραση μιας αντιεπιστημονικότητας, γι αυτό και επικρίνεται τόσο για τις αστήρικτες ετυμολογίες του όσο και για το ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυθαίρετης εφαρμογής αυτής της αστήρικτης ινδοευρωπαϊκής θεωρίας στην πράξη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Η εντιμότητα και η επιστημονική θεμελίωση, μαζί με κάποιον σαρκασμό και ειρωνεία, χαρακτηρίζουν την γραφή στο εν λόγω εγχειρίδιο.
Νομίζω ότι οι συγγραφείς με αριστοτεχνικό τρόπο διαφωτίζουν το κοινό καταθέτοντας με θάρρος μία άλλη άποψη (πέραν της επικρατούσας, επιβεβλημένης & συμβατικής) για την γλώσσα την Ελληνική. Μία άποψη κατά κάποιον τρόπον αιρετική, πέρα από συμβιβασμούς με "σταθερές" που έχουν εμφυτευτεί και επιβληθεί από ένα ολόκληρο σύστημα εξυπηρέτησης του σκοταδισμού και μέσω αυτού τα συμφέροντα των επικυρίαρχων του πλανήτη.

Ας μήν το δούμε αποκλειστικώς σαν εγχειρίδιο χρήσιμο για την κατανόηση της γλώσσας μας, αλλά και σαν ανάγνωσμα ευχάριστο, τουλάχιστον για εμένα ήταν.

Ελάχιστες είναι βεβαίως (για το θέμα) οι σελίδες της πρώτης εργασίας, εκφράζω την ελπίδα για μία καλή συνέχεια.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!