Ανακαλύπτοντας την στατιστική με τη χρήση της R

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 84.80
76.32
Τιμή Πρωτοπορίας
+
519622
Συγγραφείς: Field, Andy , Field, Zoe , Miles, Jeremy
Εκδόσεις: Προπομπός
Σελίδες:400
Επιμελητής:Ντζούφρας, Ιωάννης
Μεταφραστής:Συλλογικό έργο
Ημερομηνία Έκδοσης:03/01/2020
ISBN:9786185036416
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Διατηρώντας το μοναδικό χιούμορ και το ύφος που κάνει τα βιβλία του Andy Field να ξεχωρίζουν και να είναι ιδιαίτερα προσφιλή στους φοιτητές, το βιβλίο "Ανακαλύπτοντας τη Στατιστική με τη Χρήση της R" οδηγεί τους φοιτητές και τους επιστήμονες σε ένα ταξίδι στατιστικής ανακάλυψης μέσω της χρήσης της R, ενός ευέλικτου και δυναμικά μεταβαλλόμενου εργαλείου λογισμικού για την ανάλυση δεδομένων, που διατίθεται δωρεάν και καθίσταται όλο και πιο δημοφιλές στις κοινωνικές και συμπεριφορικές επιστήμες σε όλο τον κόσμο.

Το ταξίδι αρχίζει με τον ορισμό βασικών στατιστικών και ερευνητικών εννοιών, πριν συνεχίσει με μια περιήγηση στο περιβάλλον της R. Στη συνέχεια, αναλύει τη σημασία που έχουν η διερεύνηση και η απεικόνιση των δεδομένων σε γραφήματα πριν προχωρήσει κάποιος σε στατιστικούς ελέγχους, που αποτελούν τα θεμέλια του υπόλοιπου βιβλίου (για παράδειγμα, συσχέτιση και παλινδρόμηση). Στη συνέχεια, περνά σε αναλύσεις μέσου επιπέδου, όπως η ANOVA, και το ταξίδι ολοκληρώνεται με προηγμένες τεχνικές όπως η MANOVA και τα πολυεπίπεδα μοντέλα. Παρόλο που υπάρχει αρκετή θεωρία που συντελεί στην κατανόηση των εννοιών, δίνεται έμφαση στην εφαρμογή όσων παρατίθενται και σε παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο.

Όπως και η Διερεύνηση της Στατιστικής με τη Χρήση του SPSS της IBM, το βιβλίο Ανακαλύπτοντας τη Στατιστική με τη Χρήση της R ακολουθεί την ίδια πρωτοποριακή δομή και παιδαγωγική προσέγγιση. Το βασικό υλικό συμπληρώνεται με πληροφορίες από διάφορους χαρακτήρες που βοηθούν τον αναγνώστη στην πορεία, μαζί με εκατοντάδες παραδείγματα, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης για την εμπέδωση των γνώσεων και πρόσθετο υλικό που βρίσκεται στη συνοδευτική ιστοσελίδα για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα. Όλα αυτά το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για όποιον θέλει να μάθει στατιστική χρησιμοποιώντας το λογισμικό της R.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!