Φενεός 1944

Η γη της οδύνης
332227
Συγγραφέας: Σταματοπούλου, Αννα
Εκδόσεις: Πελασγός
Σελίδες:182
Επιμελητής:ΚΑΠΕΛΛΟΣ Κ
Ημερομηνία Έκδοσης:04/08/2010
ISBN:9789605222642


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Όσο περνάνε τα χρόνια φεύγουν από κοντά μας και λιγοστεύουν οι άνθρωποι που έζησαν τα τραγικά εκείνα γεγονότα, τόσο πιο πολύ κινδυνεύει να ξεχαστεί και προπαντός να παραποιηθεί και πλαστογραφηθεί η παθητική αντίσταση των αδικοσφαγμένων στα σχέδια του κόκκινου ολοκληρωτισμού. Πουθενά στα σχολικά βιβλία δεν αναφέρεται το έγκλημα των αδελφοκτόνων. Η ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ και τον τύπο και η ραστώνη της επίσημης πολιτείας στα πλαίσια της δήθεν συμφιλίωσης γιγαντώνεται και ο κατά κύριο λόγο αποδέκτης της, η νέα γενιά, σχηματίζει εικόνες τερατογέννεσης των γεγονότων. [...]

Κριτικές

Θεωρώ αξιόλογη την προσπάθεια του κ. Καπέλου να προσπαθήσει για την έκδοση των τόσο πικρών γεγονότων από τη ζωή της θείας του. Είναι εκπληκτικά τα όσα συνέβησαν στους ανθρώπους του μικρού και δυσπρόσιτου (για την εποχή ) μέρους. Πόσο μάλλον όταν τόσα χρόνια παγιοποιείται μια εικόνα τελείως διαφορετική, από τα κοινά μέσα ενημέρωσης και από το σχολείο ακόμη. Το βιβλίο είναι εξαιρετικό και διαφωτιστικό. Είναι γραμμένο τόσο απλά και συνάμα τόσο ζωντανά που η σκληρότητα των πράξεων σε κάνει να ριγείς. Αναρωτήθηκα συχνά πώς είναι δυνατόν από τη μιά μεριά του βουνού να γίνονται αυτά τα αίσχη από Έλληνες (δήθεν αντιστασιακούς) σε Έλληνες και από την άλλη μεριά (βλ.Καλάβρυτα) να εκτελούνται τόσοι πολλοί νέοι και γέροι σε αντίποινα πραγματικής αντίστασης στον κατακτητή?


ΥΓ Παρακαλώ πολύ σε περίπτωση δημοσίευσης μέρους των σχολίων μου, να γίνει χρήση μόνο των αρχικών του ονόματός μου. Ευχαριστώ.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!