Για την απελευθέρωση των παιδιών

Δεν υπάρχει απελευθερωμένη κοινωνία χωρίς απελευθερωμένα παιδιά
10.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
374386
Συγγραφέας: Φάρσον, Ρίτσαρντ
Εκδόσεις: Γλάρος
Σελίδες:202
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1980
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Ένα επαναστατικό βιβλίο που υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των παιδιών και τοποθετεί το πρόβλημα των γονιών στη σωστή ψυχολογική και ιστορική προοπτική

Ώσπου να αλλάξουν ριζικά οι απόψεις της κοινωνίας για το τι είναι ένα παιδί, το παιδί θα παραμένει παγιδευμένο, ένας φυλακισμένος της παιδικής ηλικίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ένα παιδί δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη συμπεριφορά του, ούτε μπορούν να το κάνουν οι γονείς του ή οι δάσκαλοι. Το μόνο που μπορεί να κάνει το παιδί είναι να παίξει προσεκτικά ρόλους σε ένα σενάριο γραμμένο από την κοινωνία. Ένα παιδί δεν μπορεί να απελευθερώσει τον εαυτό του. Ένας γονιός δεν μπορεί να απελευθερώσει το παιδί του. Το σχολείο δεν μπορεί να απελευθερώσει τους μαθητές του. Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να απομονωθεί. Είναι ένα διαπεραστικό κοινωνικό πρόβλημα και πρέπει να το χειριστεί η κοινωνία σαν σύνολο.
Η ατομική δράση είναι απαραίτητη, αλλά δεν μπορεί να είναι επαρκής. Μονάχα προσχεδιασμένη δράση σε πολλά μέτωπα, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να δραπετεύσουν από τις φυλακές τους. Ή θα δράσουμε όλοι μαζί ή δε θα γίνει ποτέ.
Συγγραφέας:
Φάρσον, Ρίτσαρντ
Εκδότης:
Γλάρος
Σελίδες:
202
ISBN:
9780002751230
Μεταφραστής:
Αλεξίου, Γεωργία
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1980

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική