Ερέτρια

Ματιές σε μια αρχαία πόλη
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 50.72
38.04
Τιμή Πρωτοπορίας
+
330317
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Καπόν
Σελίδες:391
Ημερομηνία Έκδοσης:28/05/2010
ISBN:9789602148891
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Από τις 26 Απριλίου έως και τις 25 Αυγούστου 2010 παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η περιοδική έκθεση ''Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη''.


Η έκθεση που διοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την ΙΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και με την πρωτοβουλία της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, θα αφηγείται το παρελθόν της πόλης της Ερέτριας και της κεντρικής Εύβοιας από τις απαρχές μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Σκοπός της έκθεσης είναι μια ζωντανή και πρωτότυπη παρουσίαση της ζωής μιας αρχαίας ελληνικής πόλης μέσα από τα ευρήματα των ανασκαφών, σχεδιαστικές αναπαραστάσεις, μακέτες και προβολές βίντεο. Η έκθεση πραγματοποιείται με δαπάνες της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, η οποία αποτελεί τη μοναδική μόνιμη αρχαιολογική αποστολή εκτός των συνόρων της Ελβετίας. Από την ίδρυσή της, το 1964, ανασκάπτει και μελετά τα κατάλοιπα της αρχαίας Ερέτριας στην Εύβοια. Όλα τα κτίρια, τα οποία έχουν διερευνήσει Ελβετοί αρχαιολόγοι, έχουν συντηρηθεί και τα περισσότερα είναι επισκέψιμα για το κοινό.


Η έκθεση πλαισιώνεται από σχέδια και μακέτες σε κλίμακα 1:50 που αναπαριστούν μερικά από τα πιο σημαντικά κτίρια της Ερέτριας. Υδατογραφίες απεικονίζουν τοπία της Ερέτριας κατά την αρχαιότητα ή σκηνές της καθημερινής ζωής, ενώ τα συνοδευτικά βίντεο καλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη σύγχρονη πόλη, με τα αρχαιολογικά λείψανα και τα διάφορα στάδια της ανασκαφής.


Ο επιστημονικός κατάλογος της έκθεσης αποτελείται από λήμματα και φωτογραφίες των 437 αντικειμένων, τα οποία έχουν συγγράψει διακεκριμένοι Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!