Επαναστάσεις

Όταν οι λαοί γράφουν ιστορία
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 16.60
11.62
Τιμή Πρωτοπορίας
+
487275
Εκδόσεις: Διόπτρα
Σελίδες:312
Επιμελητής:Γουρνιεζάκη, Μαρία
Μεταφραστής:Καυκιάς, Γιάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:24/10/2018
ISBN:9789606055546
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Όλοι γνωρίζουμε τη Γαλλική και τη Ρωσική Επανάσταση, όμως υπήρξαν πολυάριθμες επαναστάσεις στη διάρκεια των αιώνων. Το βιβλίο, γραμμένο από σύγχρονους ιστορικούς, είναι μια διεθνής αλλά και μοναδική προσέγγιση που σκιαγραφεί μερικές από τις κυριότερες επαναστάσεις, οι οποίες σημάδεψαν την παγκόσμια πολιτική ιστορία. Σε κάθε κεφάλαιο αναλύονται οι παράμετροι, οι ιδιαιτερότητες και τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των κινημάτων.

Από την κατάληψη της Βαστίλλης στην εγκαθίδρυση της Παρισινής Κομμούνας, από τα σοβιέτ της Πετρούπολης στην είσοδο των μπαρμπούδος στην Αβάνα, από την Άνοιξη των Λαών στις διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ… Από τον 17ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, επαναστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε όλες τις ηπείρους. Με σύντομο, περιεκτικό και εκλαϊκευμένο τρόπο, αναδεικνύονται οι ιδέες, τα επαναστατικά σύμβολα, οι τακτικές, τα συνθήματα αλλά και η αλληλεπίδρασή τους.

Ένα πανόραμα των επαναστάσεων, ένα άλμα στο παρελθόν των τελευταίων τεσσάρων αιώνων, για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς, πότε και γιατί οι λαοί ξεσηκώνονται ώστε να γράψουν ιστορία!

Κριτικές

Συστήνω το βιβλίο "Επαναστάσεις - όταν οι λαοί γράφουν ιστορία", εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Οι συγγραφείς Chartreux, Chirio, Larrere, Lemire και η δικιά μας Ευγενία Παλιεράκη κάνουν μια δοκιμιακή επισκόπηση των διεθνούς εμβέλειας Επαναστάσεων, από τις εξεγέρσεις των αριστοκρατών κατά του απολυταρχικού βασιλιά Καρόλου Α΄ της Αγγλίας, την Γαλλική Επανάσταση - μητέρα όλων των Επαναστάσεων - την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, την Κινέζικη Επανάσταση, την Κουβανική Επανάσταση, την Ιρανική Επανάσταση, μέχρι την πτώση του κομμουνισμού με τις βελούδινες Επαναστάσεις. Σημειωτέον ότι η λέξη αρχικά είχε την έννοια της περιστροφής των άστρων, ενώ ο Βάλτερ Μπέγιαμιν επεσήμανε στους άκριτους λάτρεις των Επαναστάσεων, ότι: "Είναι μεν άλματα προς το μέλλον, αλλά και άλματα τίγρης στο παρελθόν"... Μιλάμε για ένα απολαυστικό βιβλίο 311… επαναστατικών σελίδων. Κατάλληλο για επαναστάτες, ψευτο-επαναστάτες και αντεπαναστάτες!...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!