Ένοχο χάδι

Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 11.95
8.96
Τιμή Πρωτοπορίας
+
412966
Συγγραφέας: Καλογερογιάννη, Ρέα
Σελίδες:208
Επιμελητής:ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/12/2014
ISBN:9786185002602
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

"Μη φοβάσαι κυρά, κι εσύ ένα θύμα είσαι, συγχώρησε τους τρόπους μου, έχω πίκρα μέσα μου μεγάλη. Δεν σε κατηγορώ, άλλωστε τα τέρατα δημιουργούνται από άλλα
μεγαλύτερα, και εσύ γεννήθηκες από ένα τέτοιο..."

Μια έπαυλη στα τέλη του 19ου αιώνα στο Λονδίνο και τρεις γυναίκες, από διαφορετικές
κοινωνικές τάξεις.
Τρεις γυναίκες που ένιωσαν το ένοχο χάδι και η ζωή τους σημαδεύτηκε για πάντα.

Μια συναρπαστική ιστορία τυφλού πάθους, παράλογης βίας, δίψας για δύναμη και άνομης αγάπης, που διαδραματίζεται μέσα στο συννεφιασμένο μελαγχολικό Λονδίνο
μιας άλλης εποχής, καθώς οι ήρωες του βιβλίου αναζητούν τη λύτρωση από τον καταραμένο ιστό της αμαρτίας που τυλίγει τις ψυχές τους, προσμένοντας μέχρι το τέλος το δικό τους ένοχο χάδι μέσα στο ματωμένο μονοπάτι των ζώων τους.

Κριτικές

Η Ρέα Καλογερονιάννη στην πρώτη της συγγραφική εμφάνιση μας προσφέρει ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, με μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μελαγχολικό και πραγματικά σκοτεινό Λονδίνο του 19ου αιώνα.

Μια έπαυλη με ένοχα μυστικά, ένα άντρας ευκατάστατος, «άρχοντας» και πα-τέρας, τρία κορίτσια που έγιναν γυναίκες στα χρόνια της αθωότητας, έχοντας νιώσει όχι τρυφερό, μα ένοχο χάδι.
Τρεις γυναίκες που ένιωσαν τον εφιάλτη στην τρυφερή ηλικία και η μία από αυτές τον ερωτεύτηκε… Μία από αυτές ένιωσε να μεγαλώνει μέσα της το ένοχο αυτό χάδι, και στη συνέχεια το μετέτρεψε σε ένοχο μυστικό…
Μα τα μυστικά δεν μένουν για πάντα κρυφά… Έρχονται στο φως και καταδικάζουν, πονάνε και μετανιώνουν.

Μα, μιας και, όπως αναφέρει η συγγραφέας, «τα τέρατα γεννιούνται από άλλα μεγαλύτερα τέρατα» πως μπορεί η συγχώρεση να έρθει; Η συγχώρεση για κάθε τι που συναίνεσε, που εθελοτυφλούσε, που πότιζε τα μυστικά άλλων με αδιαφορία, μα και φόβο.

«Τα τέρατα γεννιούνται από άλλα μεγαλύτερα τέρατα» και φέρνουν το θάνατο μέσω του μίσους, ένα μίσος συνέχεια ενός άρρωστου μυαλού.

Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, μιας και έχει να κάνει με παιδιά, ξεκινάει στο μυθιστόρημά μας από το σκοτεινό Λονδίνο μα δυστυχώς δεν μένει εκεί. Είναι ένα θέμα που αγγίζει και την καθημερινότητα του σήμερα, καταστάσεις που υπάρχουν, ίσως δεν τις βλέπουμε κι έτσι τις αγνοούμε, μα υπάρχουν… Και καταστρέφουν ακόμη.

Το «Ένοχο Χάδι» είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο εικόνες όμορφες, περιγραφικές μα και σκληρές. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανάμικτα συναισθήματα που θα σας καθηλώσει από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

Η παιδική κακοποίηση είναι από τα χειρότερα εγκλήματα. Μπορεί κάποιο θύμα να ερωτευτεί το θύτη; Μπορεί να συγχωρέσει; Αν όχι, γίνεται χειρότερος άνθρωπος κι από τον θύτη… Και σε ποιες πράξεις οδηγείται;

*Το «Ένοχο Χάδι» μπορώ να πω ότι είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα τρόμου με μερικά στοιχεία φαντασίας, μιας και σε ορισμένα σημεία βλέπουμε τη μαγεία να παίζει το δικό της ρόλο.
Θα τα ανακαλύψετε όλα διαβάζοντάς το.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!