Εμφύλια πάθη 2 νέες ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 6.60
4.62
Τιμή Πρωτοπορίας
+
449289
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:96
Επιμελητής:Μπούρα, Ελένη
Ημερομηνία Έκδοσης:05/12/2016
ISBN:9786180306637
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η παρούσα έκδοση είναι καρπός της ανταπόκρισης που βρήκε το βιβλίο Εμφύλια πάθη: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο, το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 25 χιλιάδες αντίτυπα. Σε αυτή περιλαμβάνονται δύο νέες ερωτήσεις που προέκυψαν στη διάρκεια των παρουσιάσεων-συζητήσεων της αρχικής έκδοσης, συγκεκριμένα:
• Πώς θυμάται το ΚΚΕ τον Εμφύλιο;
• Ποιος ήταν ο ρόλος της ιδεολογίας στον εμφύλιο πόλεμο;

«Ελπίζουμε τα Εμφύλια Πάθη να συνεχίσουν την πετυχημένη τους πορεία, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τον γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο για ένα κρίσιμο και ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της σύγχρονης ιστορίας μας. Η πορεία του βιβλίου είναι απόδειξη πως μπορούμε να σκεφτόμαστε και να συζητούμε το δύσκολο παρελθόν μας με ψυχραιμία και σύνεση. Ορισμένες φορές, αρκεί μια μικρή προσπάθεια σαν κι αυτή για να γίνει φανερό πως, αντίθετα από ό,τι περιγράφουν διάφοροι δημοφιλείς εθνικοί μύθοι, δεν είμαστε τα άβουλα θύματα ενός τραγικού παρελθόντος το οποίο είμαστε καταδικασμένοι να ξαναζούμε συνεχώς. Είμαστε, για να το πούμε αλλιώς, κάπως καλύτεροι από την εικόνα που συχνά κουβαλάμε για τον εαυτό μας στη συλλογική μας συνείδηση – και εδώ ίσως βρίσκεται η σημαντικότερη παρακαταθήκη του βιβλίου αυτού».
Στ. Καλύβας και Ν. Μαραντζίδης

Κριτικές

Καθόλου εμπεριστατωμένο θα έλεγα το συγκεκριμένο σύγγραμα, όπως και το κύριο μέρος του βιβλίου που κυκλοφόρησε πριν από αυτό. Οι συγκεκριμένοι συγγραφείς συνιστούν την κύρια έκφραση της σχολής του ιστορικού αναθεωρητισμού, η οποία, καθόλου τυχαία βέβαια, τυγχάνει να προωθείται σε απίστευτο βαθμό από μεγάλους εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία.Γι αυτό και πλέον τα βιβλία τους πωλούνται σαν φρέσκα ψωμάκια στο μέσο αναγνώστη, ο οποίος φυσιολογικά ψάχνει στα ράφια για κάποιο δημοφιλές βιβλίο ελληνικής ιστορίας. Τα συγκεκριμένα βιβλία, όπως και η συγκεκριμένη σχολή εντός και εκτός πανεπιστημιακού χώρου, ειδικεύονται σε μια δήθεν αντικειμενική εκ νέου συγγραφή του ιστορικού αφηγήματος (του εμφυλίου κατά κύριο λόγο) με συγκεκριμένη οπτική, δίνοντας έμφαση σε μερικά καθόλου αθώα σημεία των ιστορικών γεγονότων και αποφεύγοντας εντέχνως κάποια άλλα. Η ανάγνωση της ιστορίας από αυτήν την κυρίαρχη οπτική διαμορφώνει και παροντικά αλλά και μελλοντικά τις ιδεολογικές καταβολές των αναγνωστών και το ιστορικό εθνικό αφήγημα, το οποίο θα ακολουθήσει.

Εμπεριστατωμένο και αναλυτικό στα ερωτήματα που διαπραγματεύεται, όπως και το κύριο μέρος του βιβλίου που κυκλοφόρησε πριν από το παρόν τομίδιο. Τέτοιες εργασίες προσφέρουν μια σφαιρική όψη της πολύπλοκης πραγματικότητας του ελληνικού εμφύλιου και είναι πολλαπλά ωφέλιμα για τον καθένα που θέλει να μην παραμένει στην επίφαση των γεγονότων αλλά να καταδύεται στις αληθινές αιτίες τους. Συγχαρητήρια και πάλι στους δυο άοκνους συγγραφείς...
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!