Ελεύθερες Γυναίκες

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 14.00
9.80
Τιμή Πρωτοπορίας
+
410881
Συγγραφέας: Ζυλιέν, Ελέν
Εκδόσεις: Εύμαρος
Σελίδες:192
Επιμελητής:ΣΚΟΥΦΑ ΜΑΡΙΛΙΤΑ
Μεταφραστής:ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ημερομηνία Έκδοσης:12/12/2014
ISBN:9786188067158
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

14 γυναίκες, η Αϊσατά Α., η Σιχέμ Μπεσεντρίν, η Βέρα Σίρουα, η Κριστίν Κ., η Άντζελα Ντέιβις, η Βίβιαν Ντιάζ, η Άσμα Γιαχανγκίρ, η Ελίζα Μουσάεβα, η Ίτα Φάτια Νάντια, η Αρουντάτι Ρόι, η Νγκουάνγκ Σανγκντρόλ, η Λεϊλά Σαχίντ, η Σοφία Υ. και η Λεϊλά Ζάνα μιλούν εδώ για το δικό τους αγώνα για την ελευθερία.

Βρέθηκαν σε όλες τις μάχες, από τη θανατική ποινή ως τους ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, από τα εγκλήματα τιμής έως τα εγκλήματα πολέμου. Είτε κατάγονται από την Τυνησία, το Μαλάουι και το Πακιστάν είτε από τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Χιλή, οι γυναίκες αυτές αποτελούν παράδειγμα καθώς αρνήθηκαν να είναι θύματα και διάλεξαν να πουν όχι.

Έχουν φιμωθεί, φυλακισθεί, ακρωτηριασθεί, χτυπηθεί, απειληθεί, αντιστάθηκαν όμως, συχνά με το φόβο να τους τρώει τα σωθικά και συνεχίζουν ακόμη σήμερα να αγωνίζονται στο όνομα της ελευθερίας.

Η Ωρίν Κρεμιέ και η Ελέν Ζυλίεν, δημοσιογράφοι και μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας τις συνάντησαν. Μας τις παρουσιάζουν και τις ανακαλύπτουμε μέσα από ακριβή πορτρέτα όπου ο λόγος της καθεμιάς έχει μια γεύση δύναμης και ελευθερίας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!