Ελεγκτικό Συνέδριο και τοπική αυτοδιοίκηση

Πρόλογος: Χαράλαμπος Χρυσανθάκης
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 40.00
32.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
457294
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:488
Επιμελητής:Μαραγκού, Γεωργία
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2017
ISBN:9789605627089
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ο τόμος «Ελεγκτικό Συνέδριο και Τοπική Αυτοδιοίκηση» στοχεύει στο να παρουσιάσει το έργο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο δημοσιονομικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την πρώτη εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (N 3852/2010), δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως και σήμερα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της Χώρας, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του δημοσιονομικού συστήματος των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν τον πιο κοντινό στον πολίτη κρατικό θεσμό. Η εξυγίανση του δημοσιονομικού συστήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και της χώρας γενικότερα, αποτελεί αναγκαιότητα, που ανέδειξε η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων.

Ο τόμος «Ελεγκτικό Συνέδριο και Τοπική Αυτοδιοίκηση» απευθύνεται τόσο στον νεότερο όσο και στον έμπειρο νομικό, προσφέροντάς του δυνατότητα για ενημέρωση, αλλά και περαιτέρω έρευνα και προβληματισμό. Οι μελέτες επεξεργάζονται σημαντικά ζητήματα της τοπικής δημοσιολογιστικής διαχείρισης, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την πολυπλοκότητα των θεμάτων που καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν οι «τοπικοί άρχοντες».

Το βιβλίο παρουσιάζει στο κοινό τη νομολογία της Ολομέλειας (Διοικητικής και Δικαστικής) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα τόσο των δικηγόρων, των νομικών (θεωρητικών και πρακτικών) όσο και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και ανοίγοντας έναν αδιαμφισβήτητα γόνιμο διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!