Εισαγωγή στην ασφαλιστική επιστήμη

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €4.90
83043
Συγγραφέας: Κιόχος, Πέτρος
Εκδόσεις: Interbooks
Σελίδες:354
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1993
ISBN:9780003900248


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Κάθε άτομο σε όλη του τη ζωή, είναι εκτεθειμένο σ' ένα μεγάλο αριθμό κινδύνων, οι οποίοι του καθορίζουν την προσωπική, οικογενειακή, οικονομική και συναισθηματική του κατάσταση και τη ζωή του γενικότερα. Ο άνθρωπος εφόσον δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του για να αποφύγει τις καταστρεπτικές συνέπειες που προξενούν οι παντός είδους κίνδυνοι, απευθύνεται σε οργανωμένες επιχειρήσεις και ασφαλιστικούς οργανισμούς και του παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη για να εξασφαλίσει τα αγαθά του και να αποκαταστήσει τις ζημιές που ίσως υποστεί. Την ασφάλιση την διακρίνουμε σε ιδιωτική και κοινωνική, το κύριο δε γνώρισμα της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ότι στηρίζεται σε ελεύθερες συμβάσεις, ενώ η κοινωνική ασφάλιση έχει αναγκαστική ισχύ και βασίζεται στο νόμο.
Η κοινωνική ασφάλιση ασκείται από την κοινωνική πρόνοια, στηρίζεται στην κοινωνική πολιτική και αποβλέπει στην προστασία των εργαζομένων καθώς και των μελών των οικογενειών τους, ιδιαίτερα μάλιστα όταν καταστούν ανίκανοι προς εργασία λόγω ασθένειας ή ατυχήματος ή αναπηρίας ή λόγω μιας ορισμένης ηλικίας. Αντίθετα, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί ατομική πρόνοια κάθε ασφαλισμένου, ασκείται κυρίως από οργανωμένες και εξειδικευμένες ιδιωτικές ή και δημόσιες επιχειρήσεις και ρυθμίζεται νομικά κυρίως από τον εμπορικό νόμο.
Είναι γεγονός μεγάλης σημασίας για τον άνθρωπο να έχει ένα συμπαραστάτη σε όλα τα στάδια της ζωής του για να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις από απρό6λεπτα γεγονότα και ο συμπαραστάτης αυτός είναι η κοινωνική ή ιδιωτική ασφάλιση ή και οι δύο μαζί.
Αντικειμενικός σκοπός του 6ι6λίου αυτού είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου συγγράμματος στους φοιτητές και στους ασχολούμενους με την ασφαλιστική επιστήμη και με τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις δεδομένου ότι η ελληνική 6ι6λιογραφία στον τομέα αυτό είναι πολύ πτωχή και γι' αυτό πιστεύω ότι το 6ι6λίο αυτό θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στη χώρα μας.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!