Τι συνέβη στο δρόμο για τη Δαμασκό; ΜΕΤΑΧΕ1ΡΙΣΜΕΝΟ

Αναζητώντας τον πραγματικό Ιησού τον Ναζωραίο
14.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
370035
Συγγραφέας: Einhorn, Lena
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ορφέας
Σελίδες:300
Ημερομηνία Έκδοσης:1/3/2007

[...]Το "Τι συνέβη στο δρόμο για τη Δαμασκό" είναι ένα πρωτότυπο και καινοτόμο βιβλίο, το οποίο προσπαθεί να ρίξει φως στην αληθινή ιστορία του ανθρώπου που έχουμε μάθει να αποκαλούμε Ιησού. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί το υλικό που παραδίδει η Καινή Διαθήκη και τα έργα των ιστορικών της εποχής -Εβραίων και Ρωμαίων- καθώς και θρύλους που επέζησαν μέσα κι έξω από το χριστιανισμό κατά τους πρώτους αιώνες μετά το θάνατο του Ιησού, δίχως να αφήνει απ έξω την ψυχολογία.

Η Lena Einhorn μετά από 20 χρόνια μελέτης και έρευνας ξεδιπλώνει με προσοχή και επιδεξιότητα, μια θεωρία που μας προκαλεί να σκεφτούμε μ ένα διαφορετικό τρόπο για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητο. Η θεωρία λέει ότι αν ο Ιησούς επέζησε της σταύρωσης -και πολλοί συγγραφείς από τον 2ο αιώνα και μετά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πιθανώς κάτι τέτοιο συνέβη- τότε δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του, λόγω ιδιοσυγκρασίας, να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του ανώνυμος.

Και το μοναδικό πρόσωπο που σαφώς αναλαμβάνει την αποστολή του Ιησού -και το κάνει μάλιστα, με ζήλο περισσό- είναι ο απόστολος Παύλος... Διατυπώνεται, λοιπόν, η υπόθεση ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ ήταν, στην πραγματικότητα, ένα και το αυτό πρόσωπο με τον Παύλο από την Ταρσό.

Είναι μια προκλητική ιδέα, και το γεγονός ότι φαίνεται απίστευτη εξαρτάται σίγουρα από το ότι εμείς, είτε έχουμε ανατραφεί να πιστεύουμε στον Θεό είτε όχι, κουβαλάμε μαζί μας την
εικόνα του Ιησού όπως παρουσιάζεται στα επίσημα εκκλησιαστικά κείμενα, με αποτέλεσμα αυτή να αποτελεί σχεδόν φυσικό αντανακλαστικό.

Απαιτείται κουράγιο από κάποιον που πιστεύει στη Βίβλο για να διαβάσει το βιβλίο αυτό ίσως, μετά την ανάγνωσή του, η Καινή Διαθήκη να διαβάζεται εντελώς διαφορετικά.[...]

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Συγγραφέας:
Einhorn, Lena
Εκδότης:
Εκδόσεις Ορφέας
Σελίδες:
300
ISBN:
2229608963113
Μεταφραστής:
Κονδύλης, Γρηγόρης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/3/2007

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!