Είναι ο Θεός μαθηματικός;

399399
Συγγραφέας: Livio, Mario
Εκδόσεις: Ενάλιος
Σελίδες:367
Επιμελητής:ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Μεταφραστής:ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑ ΟΛΓΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:08/04/2014
ISBN:9789605365165


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Όταν οι φυσικοί επιστήμονες διατυπώνουν θεωρίες περί του Σύμπαντος, όταν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές προσπαθούν να προβλέψουν την επόμενη κατάρρευση της αγοράς, όταν οι νευροβιολόγοι κατασκευάζουν μοντέλα της εγκεφαλικής λειτουργίας ή οι στατιστικολόγοι των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν την κατανομή πόρων, όλοι χρησιμοποιούν μαθηματικά.
Τι είναι αυτό που προσδίδει στα μαθηματικά τόσο απίστευτες δυνάμεις; Ή, όπως αναρωτήθηκε κάποτε ο Αϊνστάιν: "Πως είναι δυνατόν τα μαθηματικά, ένα παράγωγο της ανθρώπινης σκέψης, να ταιριάζουν τόσο έξοχα με τη φυσική πραγματικότητα;"
Ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων ένιωθαν ήδη έκπληκτοι, στη δική τους μακρινή εποχή, όταν ανακάλυψαν τη δυνατότητα των μαθηματικών να χρησιμεύουν ως οδηγός του Σύμπαντος, και ότι υπήρχαν πάνω από τις δυνάμεις των ανθρώπων, άλλαζαν, κατεύθυναν και επηρέαζαν τα πράγματα...

Ένα γοητευτικό βιβλίο, εύκολο, καλογραμμένο, για όλους τους αναγνώστες, από τον διάσημο επιστήμονα Μάριο Λίβιο, συγγραφέα του μπεστσέλερ "Ο Χρυσός Λόγος".

Κριτικές

(+): Το βιβλίο είναι τόσο καλογραμμένο και προσεκτικά επιμελημένο, που γίνεται πολύ ελκυστικό για τον αναγνώστη, καθώς προχωρά στα επόμενα κεφάλαια. Ένα βιβλίο, που παράλληλα με την πορεία αναζήτησης απάντησης στην ερώτηση του τίτλου αποτελεί πηγή γνώσης και εμπειριών για τα μαθηματικά και την επιστήμη.
(-): Δεν εντόπισα κανένα αρνητικό σημείο. Ο συγγραφέας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και θεωρώ ότι ανήκει στα βιβλία, που θέλεις να τα τελειώσεις, αλλά όταν φτάσεις στη τελευταία σελίδα λυπάσαι που τελείωσε.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!