Έγκλημα στο φεγγάρι

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 10.00
7.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
493203
Συγγραφέας: Ολυμπίου, Κυριάκος
Εκδόσεις: Άπαρσις
Σελίδες:186
Ημερομηνία Έκδοσης:15/01/2019
ISBN:9786185320256
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Ένα παράνομο ερωτικό ζευγάρι, γόνοι γνωστών οικογενειών, δολοφονείται στο Ξενοδοχείο Φεγγάρι. Ένα αίνιγμα προς επίλυση. Ένα πέπλο μυστηρίου με τροπές και ανατροπές, με πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας να βρίσκονται μπλεγμένα. Η πλοκή, το παρελθόν των χαρακτήρων μέσα σε μια εσωτερική ενοχή, δένονται σε μια αδιάκοπη δράση και καταλήγουν σε μια τελική ανατροπή. Ο αστυνόμος Άγγελος Αγγέλου και ο αστυνομικός συντάκτης Άρης Σάββα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν την άκρη του νήματος και να εξιχνιάσουν την υπόθεση, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τη διαίσθησή τους!

Συνεχείς εξερευνήσεις στα άδυτα της αθηναϊκής αλλά και της κυπριακής κοινωνίας. Μέσα απ' αυτές διαγράφονται με σαφήνεια η διασημότητα και η αναγνωρισιμότητα, οι μηχανισμοί αλλά και τα τερτίπια όλων των συμμετεχόντων. Το νήμα αρχίζει να ξετυλίγεται, ώσπου ένα απρόσμενο στοιχείο εμφανίζεται. Η όλη τροπή της υπόθεσης αγγίζει την παράνοια.

Θα μπορέσουν τελικά να λύσουν το μυστήριο του διπλού φονικού;

Κριτικές

Στο βιβλίο «Έγκλημα στο Φεγγάρι», του συγγραφέα Κυριάκου Ολυμπίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘Άπαρσης ο αναγνώστης εντυπωσιάζεται από το εξώφυλλο αλλά και τον τίτλο. Στη συνέχεια καθηλώνεται από την εξέλιξη της ιστορίας, με τρόπο που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού του κοινού και μάλιστα το κάνει καταπληκτικά. Καταφέρνει να αφηγηθεί την ιστορία του δημιουργώντας τις ισχυρότερες εικόνες στους αναγνώστες, ολοζώντανες σαν να τις παρακολουθούν στο κινηματογραφικό πανί η στο πλατό ενός θεάτρου. Ένα γεμάτο βιβλίο που παρέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητά ο αναγνώστης σε ένα αστυνομικό νουάρ, με μυστήριο, αγωνία και δύο ήρωες που δεν παύουν να είναι τρωτοί και συνάμα ευάλωτοι. Είναι ένα ακόμα στοιχείο που ο συγγραφέας χειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο παρουσιάζοντας τους χαρακτήρες με ιδιόμορφο τρόπο. Υπάρχει μια βαρύτητα στο βιβλίο και το μόνο σίγουρο είναι πως ο αναγνώστης το αντιλαμβάνεται από την πρώτη κιόλας σελίδα.

Ένα καλογραμμένο νουάρ που παρόλο η πλοκή του έχει ως άξονα το έγκλημα και την παραβατικότητα, δεν είναι μόνο αστυνομικό. Δεινή αφηγηματική ικανότητα μέσα από την κοινωνικές συνθήκες της εποχής που αντανακλάται μέσα από την ψυχοσύνθεση των ηρώων, του αστυνόμου Άγγελου Αγγέλου και του αστυνομικού συντάκτη Άρης Σάββα. Αμείωτο σασπένς με την ανάδειξη της ουσιώδους λεπτομέρειας που υπακούει στη απόλυτη συνταγή, ‘ένας φόνος, μία έρευνα και στο φινάλε η απονομή δικαιοσύνης’. Η δράση του βιβλίου αναπτύσσεται στην έμφαση του χαρισματικού διάλογου μέσα σε ένα λαβύρινθο από γεγονότα, παρατηρήσεις, ανατροπές, εικασίες και λογικές ακροβασίες.

Ο συγγραφέας «παίζει έντονα με τη σκοτεινιά» του εγκλήματος και των παθογενειών της εποχής.
Συγκλονιστικό φινάλε σε μια πλοκή που κορυφώνεται όπως της αξίζει. Ένα αρκετά δουλεμένο σενάριο που μέσα από την ψυχοσύνθεση των ηρώων οδηγεί τον αναγνώστη στην ανατροπή και μαζί σε μια συνταρακτική αποκάλυψη! Η αφηγηματική ροή έχει κινηματογραφικό ρυθμό με θεατρικό ύφος και πρόζα, μέσα από ένα λόγο απλό, μα πάντα εύστοχο και σε ύφος ρεαλιστικό!

Ακολουθώντας τις τεχνικές του αστυνομικού μυθιστορήματος, ο συγγραφέας στήνει με κοφτό λόγο αλλά και μαεστρία το σκηνικό της όλης πλοκής εντάσσοντάς σ’ αυτό τους ήρωες του και συνεχίζει την αφήγηση κάπως πιο ήπια. Στήνει με επιδεξιότητα ένα διαρκές παιχνίδι νέων δεδομένων και ανατροπών. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ένα είναι σίγουρο. Ο Ολυμπίου Κυριάκος, στον νέο του ρόλο ως συγγραφέας ‘αστυνομικής λογοτεχνίας’, ήρθε για να μείνει.

Αποκόμισα το συμπέρασμα ότι ο Ολυμπίου δημιούργησε μια διαφορετική αστυνομική λογοτεχνία με πολύ επιτυχημένο τρόπο με το τρόπο που διεξάγεται η αστυνομική έρευνα, το κοινωνικό σύνολο μέσα από μια πολύ διεισδυτική ματιά στις ζωές των ηρώων του. Μία έκπληξη! Αστυνομική πλοκή με καλή λογοτεχνία. Τον Ολυμπίου δεν τον ξέραμε αλλά τον μάθαμε και πολύ καλά κάναμε!
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!