Εφαρμογές αναλογιστικών μελετών

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 22.91
18.33
Τιμή Πρωτοπορίας
+
83046
Συγγραφέας: Κιόχος, Πέτρος
Εκδόσεις: Interbooks
Σελίδες:366
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1997
ISBN:9789603900184
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Όπως είναι γνωστό την ασφάλιση τη διακρίνουμε σε Ιδιωτική και Κοινωνική, το κύριο δε γνώρισμα της Ιδιωτικής ασφάλισης είναι ότι στηρίζεται σε ελεύθερες συμβάσεις και η λειτουργία της ρυθμίζεται από τον εμπορικό νόμο και ότι αποτελεί ατομική πρόνοια κάθε ασφαλισμένου, ενώ η Κοινωνική ασφάλιση έχει αναγκαστική ισχύ, βασίζεται στο νόμο και όχι σε ιδιωτική σύμβαση. Στις ομαδικές κοινωνικές ασφαλίσεις το ασφάλιστρο καταβάλλεται συνήθως από τους ασφαλισμένους σαν ποσοστό επί του εισοδήματος τους και από τους εργοδότες τους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία, οι συνθήκες διαβίωσης και το επάγγελμα, ενώ στις ιδιωτικές ασφαλίσεις το ασφάλιστρο σχετίζεται με την ηλικία, το επάγγελμα, την κατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου και από διάφορα άλλα κριτήρια.
Η παρούσα εργασία ασχολείται βασικά με εφαρμογές μεθοδολογίας σύνταξης αναλογιστικών μελετών και αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης των ταμείων σύνταξης και περίθαλψης που λειτουργούν στη χώρα μας και τα οποία υπερβαίνουν τα 385.
Κάθε ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία που μας χρειάζονται για τη σύνταξη μιας αναλογιστικής μελέτης, γεγονός που δεν ισχύει μέχρι σήμερα για τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία.
Αντικειμενικός σκοπός του βιβλίου είναι αφενός μεν να καλυφθεί ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία, γιατί είναι το μόνο βιβλίο που κυκλοφορεί στη χώρα μας με εφαρμογές σύνταξης αναλογιστικών μελετών με πραγματικά ή υποθετικά δεδομένα και αφετέρου να αποκτήσουν οι φοιτητές μου του 7ου εξαμήνου του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς ένα συμπληρωματικό βιβλίο του συγγράμματος μου -Μεθοδολογία Εκπόνησης Αναλογιστικών Μελετών-, στους οποίους διδάσκω το μάθημα της Μεθοδολογίας Αναλογιστικών Μελετών εδώ και επί πολλά έτη.
Η εργασία αυτή αποτελεί προϊόν μιας μακροχρόνιας θεωρητικής κατάρτισης στο Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Ρώμης και μιας μεγάλης διδακτικής πείρας στην τεχνική Αναλογιστικών Μελετών και στα Ασφαλιστικά Μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η όλη ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε δύο κεφάλαια.
Με την ελπίδα ότι το βιβλίο αυτό θα φανεί χρήσιμο στην αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων στο χώρο των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλιστικών επιχειρήσεων παραδίδεται στους φοιτητές μου και στους ασχολούμενους με αναλογιστικά θέματα στο χώρο των ασφαλίσεων.


Πέτρος Α. Κιόχος

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!