Εχθροί εξ αίματος

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €9.00
293965
Συγγραφέας: Αρκάς
Εκδόσεις: Γράμματα
Σελίδες:92
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2007
ISBN:9789603294528
Θέμα:Θέατρο


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα, χτυπημένα κι αυτά και χωρίς ηγεσία, ορίζουν μια συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στη συνάντηση έρχονται πρώτα το Παχύ και το Λεπτό Έντερο και αρχίζουν να συζητούν για το επεισόδιο, διαφωνώντας έντονα.
Μέσα από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μια άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αθέατες πτυχές και κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια οδηγώντας την πλοκή σε ένα ευρηματικό φινάλε.
Μια εντελώς αποσδόκητη δημιουργία του Αρκά σε θεατρική φόρμα.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου


Ο Γιάννης Βαρβέρης διάβασε... τους "Εχθρούς εξ αίματος".


Δραπετεύοντας- μήπως χάριν παιδιάς;- από τα ιδιοφυή στριπ του, ο πρύτανης των κόμικς και μυστηριώδης Αρκάς μάς προσφέρει ένα έξοχο ευσύνοπτο θεατρικό, τους «Εχθρούς εξ αίματος» (Εκδ. Γράμματα).


Πρόκειται για έναν απολαυστικό «εμφύλιο» μεταξύ των οργάνων ενός σώματος που βρίσκεται σε κώμα. Τα Έντερα (Λεπτό και Παχύ) διαπληκτίζονται για το εάν τα υπόλοιπα (Καρδιά, Νεφροί, Πνεύμονες) έχουν ή δεν έχουν συνωμοτήσει να εγκαταλείψουν τον αλκοολικό εγκέφαλο του φορέως, ώστε να μεταμοσχευθούν και... να σωθούν. Άκρως πρωτότυπη υπερρεαλιστική ιδέα που ίσως έλκει την καταγωγή της από τη σειρά «Πειραματόζωα» του Αρκά, οργανώνεται σε υλικό ιλαρότατων διαλόγων και απροσδόκητων ανατροπών. Το αμφίστομο στίγμα του δημιουργού τον παρακολουθεί πιστά και εδώ: το εριστικό και καχύποπτο Λεπτό Έντερο σε διαρκή αντιπαράθεση με το αφελές και καλόπιστο Παχύ, σαφώς αντιστοιχούν στα θρυλικά αντιθετικά ζεύγη Ισοβίτης- Μοντεχρήστος, Καστράτο- Λουκρητία, Κόκορας- Γουρούνι, Πατέρας- Γιος (σπουργίτια). Το φινάλε είναι κι εδώ πικρά αστείο, καθώς τελικά η αδήριτη έκβαση της μεταμόσχευσης βρίσκεται επί θύραις, σημαίνοντας όμως και τον πραγματικό θάνατο του απέλπιδος ανθρώπου. Ένα ζοφερό μονόπρακτο ανατριχιαστικού γέλιου, που θα μπορούσε άνετα να ανθολογηθεί δίπλα στον Πόε, τον Αλφόνσο Αλέ ή την Κάρινγκτον, στην «Ανθολογία του Μαύρου Χιούμορ» του Μπρετόν.
Ο Αρκάς σε μεγάλα- όπως πάντα- κέφια, ισόρροπος ανάμεσα στα τερπνά κουφέτα και στα κόλλυβα.


Ο Γιάννης Βαρβέρης ήταν ποιητής και κριτικός θεάτρου, Τα Νέα, 28/7/2007

Κριτικές

Από τα καλύτερα βιβλία, που έχω διαβάσει. Τοσο κυριολεκτικό όσο και αλληγορικό και αποτελεί ιδανικό ρόλο για άτομα σε θέση εξουσίας και σε διοικητικές θέσης, καθώς μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει μια νέα εικόνα της δυναμικής των σχέσεων σε οποιονδήποτε οργανισμό. Προσπαθώ να το βρω και να το αγοράσω εδώ και χρονια για να το δωρίσω και είναι αδύνατο.

Εξυπνο ευρημα του Αρκα και νομιζω πως με εξυπνο τροπο μας βαζει μεσα μας. Μεσα απο τα οργανα μας δημιουργει διαφωνιες αναμεσα τους.
Μου αρεσε αρκετα ηταν προτοτυπη ιδεα.Αλλα ο τροπος που το δεινει δεν ειναι καλος.Πιο πολυ εμοιαζε με ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ παντως ηταν δυσκολο να δημιουργηθει αλλιως.

Καταπληκτική προσπάθεια του Αρκά να μας μεταφέρει στο εσωτερικό μας. Το βιβλίο προσφαίρει διασκέδαση καθώς και ρίχνει μια γροθιά στην ύπουλη ζωή...έτσι για να μην ξεχνιώμαστε!!

Υπέροχο. Εξυπνο και τεκμηριωμένο από ιατρικής απόψεως. Ωραίο δώρο για όσους έχουν πρόσφατα νοσηλευτεί, για γιατρούς και για όσους θέλουν να γελάσουν. Διαβάζεται εύκολα σε 1-2 ώρες.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!