Κλέφτες και αρματολοί κατά της Οθωμανοκρατίας (1495-1878)

Η διαχρονική παρουσία ελληνόβλαχων επαναστατών
Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 44.52
40.07
Τιμή Πρωτοπορίας
+
523027
Συγγραφέας: Έξαρχος, Γιώργης Σ.
Εκδόσεις: Σταμούλη Αντ.
Σελίδες:954
Ημερομηνία Έκδοσης:04/03/2020
ISBN:9786185306991
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Δεν πρέπει το παρόν να εκληφθεί σαν εγχειρίδιο ιστορίας, διότι δεν είναι κάτι τέτοιο. Ο καμβάς είναι η ιστορία, αλλά αποσκοπεί στην ανάδειξη των προσωπογραφιών, οπότε έχει μάλλον χαρακτήρα περισσότερο... ιστορικο εικαστικό.
Κάποιες επαναλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες, για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη "αυτονομία" στην παρουσίαση της κάθε μιάς των προσωπικοτήτων. Δεν δίνονται στοιχεία γι αυτούς από όλες τις διαθέσιμες πηγές, καθότι δεν προσθέτουν όλες κάτι περισσότερο από τα εδώ εκτιθέμενα για τον κάθε αγωνιστή.
Δίνονται πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν συνολικά στα παρουσιαζόμενα πρόσωπα, και είναι στοιχεία επικουρικά - αποδεικτικά των θέσεών μου, με πολλά τεκμήρια που για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται ή χρησιμοποιούνται σε ιστορική έρευνα, όπως π.χ. τα έγγραφα έτους 1835.
Αποφεύγω κατά την αφήγηση και τη συγγραφή τούτης της ιστορίας να παραπέμπω "συνεχώς κι απανωτά" στις πηγές, γιατί θεωρώ ότι και έτσι δεν είναι λιγότερο πειστική στον αναγνώστη, ούτε πιο ευάλωτη σε κακοήθεις "κριτικές"... καλοθελητών ή πλαστογράφων της ιστορίας μας. Πάντως, ό,τι εδώ λέγεται και γράφεται συνοδεύεται από αποδεικτικά τεκμήρια. Οποιοσδήποτε ισχυριστεί κάτι διαφορετικό θα πρέπει να κομίσει αποδεικτικό υλικό παλαιό, που να τα λέει αλλιώς ή που να τα παρουσιάζει διαφορετικά τα πράγματα. Γιατί τούτη η μελέτη αποκαλύπτει γεγονότα και καταστάσεις που δεν ανατρέπονται ούτε αμφισβητούνται για την εγκυρότητά τους, καθότι εδράζονται σε πρωτογενείς παλαιές πηγές.
Η μακρόχρονη διαδρομή μου στη μελέτη του σημαντικού θέματος -και η ολοκλήρωσή της με το παρόν έργο- αποτελεί ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι αγωνίστηκαν ή θυσιάστηκαν για ελεύθερη και ανεξάρτητη μητρίδα, την Ελλάδα.
Μητρίδα, που το σύγχρονο πολιτικό σύστημα έχει μετατρέψει σε μητριά οδαλίσκη για τα τέκνα της, και σε Κρόνο... για τους πολίτες...
Πρωταγωνιστές σε αυτούς τους αγώνες και τις θυσίες οι Ελληνόβλαχοι - Αρμάνοι.
Αποκάλυψη αποτελεί το ότι σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 1821 είναι μεταξύ τους συγγενείς "εξ αίματος" ή "εξ αγχιστείας" και έτσι θέριεψε το 21!...

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!