Εγχειρίδιο παιδικής διατροφής

5η έκδοση
55.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
477483
Συγγραφείς: Duggan, Christopher , Sonneville, Kendrin
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:838
Επιμελητής:Γιαννακούλια, Μαρία
Μεταφραστής:Αναστασίου, Κωνσταντίνος
Ημερομηνία Έκδοσης:22/05/2018
ISBN:9789605830922
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Μολονότι η διατροφή επηρεάζεται από πολλούς και διάφορους εξωτερικούς παράγοντες, όπως η οικονομική κατάσταση των ατόμων, η πρόσβαση στην τροφή, οι διατροφικές προτιμήσεις και οι διατροφικές συνήθειες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι από τη βρεφική και την παιδική ηλικία διαδραματίζει σπουδαιότατο ρόλο στην ευεξία και στην καλή υγεία των ατόμων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και υπό το πρίσμα της παιδιατρικής, το Εγχειρίδιο Παιδικής διατροφής αποτελεί έναν πλήρη, πολυσέλιδο και εμπεριστατωμένο οδηγό σχετικά με τη διατροφή των παιδιών από τη γέννησή τους, την εφηβεία, μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Τα κεφάλαια οργανώνονται θεματικά· έτσι, στα πρώτα 12 κεφάλαια ο αναγνώστης πληροφορείται για τη διατροφή σε συνάρτηση με την καλή υγεία του παιδιού, για να ακολουθήσουν 3 κεφάλαια αναφορικά με το νοσηλευόμενο παιδί και τις διαιτητικές του απαιτήσεις. Το τελευταίο μέρος του βιβλίου αναφέρεται σε συγκεκριμένες παθολογικές καταστάσεις (κάθε μία αναπτύσσεται σε ξεχωριστό κεφάλαιο) και στην επίδραση της τροφής στη φαρμακευτική αγωγή αλλά και στην εξέλιξη της νόσου του παιδιού.

Το Εγχειρίδιο Παιδικής διατροφής είναι ένα βιβλίο απαραίτητο στη βιβλιοθήκη του παιδίατρου, του γενικού ιατρού, του νοσηλευτή αλλά και του διατροφολόγου-διαιτολόγου, που καθημερινά αντιμετωπίζει περιστατικά σχετικά με διατροφικές διαταραχές αλλά και παθολογικές καταστάσεις, στις οποίες η διατροφή μπορεί να κατέχει ρόλο-κλειδί για την προαγωγή της υγείας του παιδιού.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!