Duetto για βιολί και πιάνο

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 13.00
9.10
Τιμή Πρωτοπορίας
+
448366
Συγγραφέας: Χατζούδης, Ευγένιος
Εκδόσεις: Έναστρον
Σελίδες:196
Επιμελητής:Ριζά, Έφη, Ηλιοπούλου, Αριστέα, Βλαζάκης, Ανδρέας
Ημερομηνία Έκδοσης:11/11/2016
ISBN:9786185055608
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Τα ονόματα στο βιβλίο είναι πραγματικά. Το ίδιο και τα γεγονότα. Γεγονότα που καλύπτουν τριάντα χρόνια, που κάποια έμειναν στην ιστορία ως «θαυμαστά», γιατί ταρακούνησαν και άλλαξαν την πορεία της Φυσικής και άνοιξαν νέα παράθυρα για τη θεώρηση του κόσμου.

Ταυτόχρονα ήταν και χρόνια δραματικών πολεμικών – και πολιτικών – εξελίξεων στην Ευρώπη, με αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Στα χρόνια αυτά, συναντιούνται δυο νέοι φυσικοί και δημιουργείται μεταξύ τους μια φιλία, που μόνον ο θάνατος μπορούσε να κόψει. Ακολουθούν τον ίδιο δρόμο και μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα. Και οι δύο Εβραίοι, χωρίς οικογενειακό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και αντισυμβατικοί. Αγαπούν τη μουσική και από τις πλέον ευτυχισμένες τους στιγμές είναι όταν παίζουν duetto. Πιάνο ο Πάουλ Έρενφεστ και βιολί ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ιδίως μετά από συζητήσεις επάνω σε καυτά προβλήματα θεωρητικής Φυσικής. Ο Πάουλ όμως αισθανόταν όλο και πιο έντονα ότι την κλασική μουσική την απειλούσε η εμφάνιση της τζαζ. Ήταν η εμφάνιση του νέου, ενός νέου που δεν καταλάβαιναν όσοι είχαν γαλουχηθεί με την κλασική μουσική. Και η άνοδός της απειλούσε να αφήσει πίσω όλους τους λάτρεις της κλασικής μουσικής, ως κατάλοιπα μιας εποχής που είχε τελειώσει. Το γεγονός όμως ότι η εμφάνιση της τζαζ δεν ανησυχούσε καθόλου τον φίλο του, τον Άλμπερτ, τον οδήγησε να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που τον απασχολούσε και εκφράστηκε μέσα από τη μουσική, ήταν η εμφάνιση της κβαντικής Φυσικής, που έκανε τα θεμέλια της κλασικής Φυσικής – την οποία κατείχε σε άριστο βαθμό – να τρίζουν. Η τζαζ ήταν γι’ αυτόν η κβαντική Φυσική.

Μια Φυσική την οποία, παρά τις προσπάθειες, αδυνατούσε να ακολουθήσει. Αυτό είχε ως συνέπεια μια τραγική εξέλιξη και, καθώς στη ζωή δεν υπάρχει από μηχανής θεός να διορθώσει τα πράγματα, η καταστροφή εκφράστηκε σε όλο της το μεγαλείο. Συνάδελφοι και μαθητές του Πάουλ Έρενφεστ, καθώς και ο πιστός του φίλος Άλμπερτ Αϊνστάιν, οι οποίοι γνώριζαν και τον προβληματισμό του για τον μικρό του γιο με σύνδρομο Down, προσπάθησαν να ερμηνεύσουν με ιατρικούς όρους το δράμα που ξετυλίχτηκε. Τα γεγονότα όμως δείχνουν ανθρώπινα κίνητρα και ενέργειες σχετικά με την ερμηνεία της ζωής και των αξιών της.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!