Διδάσκοντας φυσικές επιστήμες στην προσχολική εκπαίδευση

Προκλήσεις και Προοπτικές
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 22.00
15.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
476235
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Gutenberg
Σελίδες:403
Επιμελητής:ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ημερομηνία Έκδοσης:27/04/2018
ISBN:9789600119275
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Άμεσα διαθέσιμο
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η ενασχόληση με τις Φυσικές Επιστήμες ως μια ανθρώπινη προσπάθεια διεγείρει τον θαυμασμό, εμπνέει ενδιαφέροντα στα μικρά παιδιά. Οι σημαντικές εξελίξεις στην επιστήμη αλλάζουν τον τρόπο θεώρησης του κόσμου μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι σε θέση να διαμορφώνουν στοιχεία επιστημονικών εννοιών, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα στοιχειώδεις έννοιες κατανόησης της επιστήμης.
Η μάθηση των Φυσικών Επιστημών δεν περιορίζεται στη σχολική αίθουσα, αλλά αναπτύσσεται και έξω από τον τυπικό σχολικό χώρο, στη φύση. Τα παιδιά εισέρχονται στο εκπαιδευτικό σύστημα με αρχικές εναλλακτικές ιδέες και ερμηνείες για διάφορα φαινόμενα τα οποία θα διδαχτούν. Ο σχεδιασμός μαθησιακών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν την εξερεύνηση του φυσικού κόσμου από τα μικρά παιδιά αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση.
Με τον παρόν συλλογικό τόμο επιδιώκεται μία συστηματική προβολή της πολυμέρειας της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στην προσχολική ηλικία. Μέσα από τα τέσσερα μέρη του τόμου, στα 19 κεφάλαια των 40 συνολικά συγγραφέων, επιχειρείται η συνέχιση του διαλόγου για την πορεία της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στα μικρά παιδιά και προβάλλονται οι προκλήσεις και προοπτικές που ανοίγονται από δω και πέρα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!