Ελλάδα, Παγκοσμιοποίηση και Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πολιτική οικονομία του χρέους και της κοινωνικής κατάρρευσης
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.00
12.60
Τιμή Πρωτοπορίας
+
420383
Εκδόσεις: Επίκεντρο
Σελίδες:338
Επιμελητής:Ασημακοπούλου, Δήμητρα
Ημερομηνία Έκδοσης:12/6/2015
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
«Οι συγγραφείς έκαναν έξοχη επιλογή στο θέμα του βιβλίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι τόνισαν τη διάσταση της Πολιτικής Οικονομίας στη “Μεγάλη Ύφεση”, ιδιαίτερα στην επίδρασή της στην Ελλάδα, γεγονός που προσθέτει μεγάλη αξία στο βιβλίο.»

— Philip Arestis, University of Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο

«Το βιβλίο, που είναι γραμμένο από την οπτική των δομών ασυμμετρίας στην παγκόσμια ιστορία, δίνει μια νέα προοπτική στο θέμα της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής κρίσης. Η βαθιά γνώση της Ελλάδας και της ιστορίας της συνδυάζεται με μια παγκοσμιοποιημένη άποψη του χρηματοοικονομικού κόσμου. Η ένταση μεταξύ των δύο προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες και νέες γνώσεις.»

— Heiner Flassbeck, United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), Ελβετία

«Πρόκειται για μια νηφάλια, δημιουργική και διορατική παρουσίαση της ελληνικής κρίσης και της κρίσης της Ευρωζώνης. Από μια νέα θεωρητική προοπτική των “παγκόσμιων δομών ασυμμετρίας” και της μετατόπισης της οικονομικής ισχύος στην Ασία, οι συγγραφείς δημιούργησαν μια εξαιρετική και ενδιαφέρουσα θεωρητική και ιστορική αφήγηση, που εκφράζει έντονα επιχειρήματα και συγκεντρώνει εντυπωσιακά εμπειρικά δεδομένα.»

— Bulent Gokay, Keele University, Ηνωμένο Βασίλειο

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο. Αφηγείται την αλήθεια και το δράμα του ελληνικού λαού ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας – ενός αληθινού κοινωνικού κινδύνου.»

— Giulio Sapelli, University of Milan, Ιταλία

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά διεισδυτική, σύνθετη και καλά τεκμηριωμένη μελέτη σχετικά με το ζήτημα της ευρωπαϊκής διαχείρισης της κρίσης χρέους.»

— Σάββας Ρομπόλης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ελλάδα

Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση επεκτάθηκε στην Ευρώπη και στην αδύναμη περιφέρειά της μέσω του τραπεζικού τομέα, ελάχιστοι σκέφτηκαν ότι οι πραγματικές αιτίες της κρίσης δεν βρίσκονται μόνο στην ελαττωματική αρχιτεκτονική της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά και σε μια έκδηλη μετατόπιση της οικονομικής ισχύος στην «παγκόσμια Ανατολή». Οι συγγραφείς συνδέουν το «παγκόσμιο» και το «τοπικό» με το «ευρωπαϊκό». Σε αυτό το πλαίσιο, οι Φούσκας και Δημουλάς εξετάζουν τα οικονομικά, γεωπολιτικά και ιστορικά θεμέλια της τρέχουσας ελληνικής κρίσης χρέους που απειλεί όχι μόνο τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφάλειας του Ευρωατλαντικού κόσμου. Αναγνωρίζοντας το «πρόβλημα χρέους» ως ένα από τα «εκ γενετής σημάδια» της Ελλάδας καθώς περνάει διαχρονικά από το ένα αφεντικό στο άλλο, αμφισβητούν τις μισές αλήθειες σχετικά με την τρέχουσα κρίση χρέους στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη.
Συγγραφέας:
Δημουλάς, ΚώσταςΦούσκας, Βασίλης
Εκδότης:
Επίκεντρο
Σελίδες:
338
ISBN:
9789604585243
Επιμελητής:
Ασημακοπούλου, Δήμητρα
Μεταφραστής:
Δαμιανού, Ελένη
Ημερομηνία Έκδοσης:
12/6/2015

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!