Συγκομιδή και μετατόπιση ξύλου ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

Έκπτωση
41%
Τιμή Εκδότη: 25.56
15.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
468450
Συγγραφέας: Δήμου, Βασιλική
Εκδόσεις: Ηρόδοτος
Σελίδες:248
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1990

Υπό την πίεση του ολοένα αυξανόμενου ενδιαφέροντος της κοινωνίας για τη φύση, είναι επιτακτικό σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, να οριοθετηθεί και να διευκρινιστεί ξεκάθαρα ο ρόλος της τεχνολογίας μέσα στο δάσος. Η χρήση της τεχνολογίας μέσα στο δάσος πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε, αφενός μεν να καταστήσει την εργασία του ανθρώπου όσο το δυνατό λιγότερο επίπονη και ακίνδυνη αφετέρου δε να σέβεται τη φύση. Η σωστή επιλογή των τεχνολογικών μέσων παίζει πρωταρχικό ρόλο για τη διατήρηση αυτής της λεπτής ισορροπίας.
Σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια, οι απαιτήσεις από μέρους του κοινωνικού συνόλου για σωστή διαχείριση των δασών με όσο το δυνατό λιγότερα μηχανικά μέσα συνεχώς αυξάνονται. Αρκετά συχνά επικρατεί η σύγχυση ότι οι δασικοί, "κόβουν και απομακρύνουν" από το δασικό περιβάλλον τα δέντρα και ότι είναι υπεύθυνοι για τις περιβαλλοντικές αλλαγές.
Όσο τα επιλεγμένα συστήματα συγκομιδής διακρίνονται για το μικρό βαθμό μηχανοποίησής τους, οι φωνές διαμαρτυρίας θα είναι ελάχιστες. Εάν όμως ο μη ειδικός αντικρίσει "μεγάλες μηχανές" μέσα στο δάσος, τότε θα αρχίσει να έχει αμφιβολίες εάν είναι σωστό το γεγονός ότι εμπιστευόμαστε τα δάση στους δασικούς (κατά Erler).
Συγγραφέας:
Δήμου, Βασιλική
Εκδότης:
Ηρόδοτος
Σελίδες:
248
ISBN:
2229606887312
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1990

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική