Στατιστική

Περιγραφική στατιστική: Πιθανότητες: Στατιστική συμπερασματολογία
Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 53.00
42.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
353023
Εκδόσεις: Σοφία
Σελίδες:592
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2011
ISBN:9789606706417
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Οι βασικές τεχνικές της στατιστικής ανάλυσης δεδομένων με ιδιαίτερη έμφαση την εφαρμογή τους στις κοινωνικές επιστήμες. Με παραδείγματα, τα περισσότερα από τα οποία λύνονται αναλυτικά με το πρόγραμμα ΜINITAB και επιλεγμένες ασκήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου, οι δύο συγγραφείς με παιδαγωγική επιδεξιότητα και επιστημονική στιβαρότητα καθοδηγούν τον αναγνώστη στο να ανακαλύψει τη μαγεία Στατιστικής.


Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί δρουν μέσα σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στο διεθνή οικονομικό χώρο και στις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών, οι μεταβολές στο περιβάλλον αυτό είναι ραγδαίες. Κατά συνέπεια, οι διάφορες επιχειρηματικές αποφάσεις στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς εξαρτώνται από ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων και λαμβάνονται υπό πίεση χρόνου και συνθήκες αβεβαιότητας. Βελτίωση της ποιότητας των αποφάσεων αυτών προϋποθέτει ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων που είναι διαθέσιμα. Η επιστήμη της Στατιστικής και οι τεχνικές της στατιστικής ανάλυσης αποτελούν πολύτιμα εργαλεία υποστήριξης των αποφάσεων αυτών. Η εξέλιξη των υπολογιστών και η ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων στατιστικής ανάλυσης δεδομένων έχουν καταστήσει τη συμβολή της Στατιστικής ακόμη πιο καθοριστική.
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να παρουσιάσει τις βασικές έννοιες της Στατιστικής και τις κυριότερες μεθόδους της στατιστικής ανάλυσης δεδομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρακτική τους εφαρμογή σε τομείς των κοινωνικών επιστημών γενικά και της Διοίκησης Επιχειρήσεων ειδικότερα, ενώ η μαθηματική αυστηρότητα έχει περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα. Επιπλέον, έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η ύλη και ο τρόπος παρουσίασής της να διευκολύνουν τόσο την αρχική κατανόηση των εννοιών όσο και την εμβάθυνσή τους, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Για το λόγο αυτόν, στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει ο Σκοπός που οριοθετεί το πλαίσιο της ύλης που θα παρουσιαστεί. Επιπλέον, καταγράφονται οι βασικές Έννοιες-Κλειδιά του κεφαλαίου, καθώς και μία Εισαγωγή, που σκιαγραφεί το περιεχόμενο του κεφαλαίου.
Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν παραδείγματα, αναλυτικά λυμένα, τα οποία συμβάλλουν στην εμπέδωση της ύλης. Τα περισσότερα από τα παραδείγματα λύνονται και με τη βοήθεια του στατιστικού πακέτου ΜΙΝΙΤΑΒ. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχουν Ασκήσεις, που επιτρέπουν στο φοιτητή να ελέγχει την πρόοδό του και Παράρτημα στο οποίο δίνονται οι βασικές πληροφορίες για τη χρήση του στατιστικού πακέτου ΜΙΝΙΤΑΒ. Τέλος, ο τόμος ολοκληρώνεται με ένα Ευρετήριο Όρων και μια εκτενή ελληνική και ξένη Βιβλιογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται συγγράμματα σχετικά με το υπό μελέτη θέμα. [...]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!