Μίμης Πλέσσας ένας δρόμος χίλιες νότες ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜ-

20.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
394803
Συγγραφέας: Δελαπόρτας, Μάκης
Εκδόσεις: Άγκυρα
Σελίδες:232
Ημερομηνία Έκδοσης:1/12/2002

[...] Ο Μίμης Πλέσσας ίσως θεωρείται σήμερα ο πιο μορφωμένος συνθέτης στον ελλαδικό χώρο. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που ξέρουν να μιλούν σωστά τη γλώσσα τους, διαθέτει γλαφυρότητα και μια ευγλωττία αξιοζήλευτη.
Ο ίδιος, δεν ξεχωρίζει τη μουσική σε είδη. Και αυτό το απέδειξε σ όλο του μουσικό διάβα του. Η μουσική για εκείνον είναι η στιγμή που ενώνεται η πίστη μας, η φιλία μας, η σοφία μας, ο έρωτάς μας, οι απογοητεύσεις και οι χαρές μας.
Ασχολήθηκε με όλα τα είδη μουσικής, οργανική, συμφωνική, λαϊκή, πειραματική μοντέρνα μουσική. Κι όμως, αμφισβητήθηκε όσο κανένας άλλος, και η καταξίωση άργησε για κείνον. Πέρασε από μια περίοδο κρίσεων και επικρίσεων, όμως όταν το μεγάλο ανώνυμο και δίκαιο κοινό ξέφυγε από τις μεθοδευμένες επιδράσεις των media, απέκτησε τη δική του συνείδηση και κρίση, και τον τοποθέτησε εκεί τελικά, που του άξιζε. Και, σήμερα, γεύεται αυτή τη μεθυστική αποδοχή από όλες τις γενιές των Ελλήνων, που μεγαλώνουν, ονειρεύονται, τραγουδούν, χορεύουν και ερωτεύονται με τα τραγούδια του. [...]

Από τον Πρόλογο του Μ. Δελαπόρτα, στο βιβλίο

Συγγραφέας:
Δελαπόρτας, Μάκης
Εκδότης:
Άγκυρα
Σελίδες:
232
ISBN:
2229602349807
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/12/2002

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική