Νομική Θεώρηση του Μοναστηριακού Τυπικού της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 26.00
23.40
Τιμή Πρωτοπορίας
+
581241
Σελίδες:120
Ημερομηνία Έκδοσης:08/07/2022
ISBN:9789606547836
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

ντικείμενο του έργου «Νομική Θεώρηση του Μοναστηριακού Τυπικού της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους» είναι η ιστορία και η νομική θεώρηση του βυζαντινού τυπικού της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, που αποτελεί, όπως κάθε μοναστηριακό τυπικό, το καταστατικό του μοναστικού καθιδρύματος. Το συγκεκριμένο τυπικό αποκτά σημασία, καθώς αποτέλεσε τη βάση για τη σύνταξη πολλών άλλων αθωνικών τυπικών.
Η ύλη χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η ιστορία του τυπικού και στοιχεία για την Ιερά Μονή και τον συντάκτη του τυπικού, οσίου Αθανασίου του εν Άθω. Παρατίθενται επίσης πληροφορίες για τις εκδόσεις του τυπικού καθώς και για τις επιρροές που αυτό άσκησε αλλά και δέχθηκε από άλλα τυπικά. Στο δεύτερο μέρος γίνεται η νομική θεώρηση των κανονιστικών διατάξεων αυτού, οι οποίες ορίζουν τις προϋποθέσεις εισόδου στη μονή και τους κανόνες που διέπουν το μοναχικό βίο σύμφωνα με τη μοναχική επαγγελία. Επίσης αναλύονται οι διατάξεις περί της διοίκησης και οργάνωσης της μονής καθώς και οι σχετικές διατάξεις αναφορικά με τη ρύθμιση των περιουσιακών ζητημάτων της μονής και την άσκηση της δικαστικής εξουσίας εντός αυτής.
Το έργο αποτελεί ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε αναγνώστη που ασχολείται με το Εκκλησιαστικό δίκαιο και αναζητά πληροφορίες για το τυπικό της Αθωνικής Μονής.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!