Curating: Απόψεις για την επιμελητική δράση

9+1 α-πραγματοποίητα πρότζεκτ
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 10.65
7.45
Τιμή Πρωτοπορίας
+
272084
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Futura
Σελίδες:159
Επιμελητής:ΚΑΡΑΜΠΑ ΕΛΠΙΔΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:9789607980991
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει κείμενα ελλήνων επιμελητών σχετικά με την επιμέλεια εκθέσεων, και απόψεις ανθρώπων που ασχολούνται με την επιμέλεια εκθέσεων αλλά δεν προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο, επιχειρώντας και μια διατομεακή προσέγγιση του ζητήματος. Ο κάθε επιμελητής περιγράφει ένα «α-πραγματοποίητο» (urealised) πρότζεκτ του και μέσα από την πρότασή του αποκαλύπτει τις απόψεις του και τις ιδέες του σχετικά με την επιμέλεια.

Το πρότζεκτ αυτό είναι μια προσπάθεια να ανοίξουμε μια πιο συστηματική συζήτηση για την επιμέλεια εκθέσεων και να αναγνωρίσουμε τη δυνατότητα που προσφέρει ο διάλογος, η ανταλλαγή και διακίνηση απόψεων και η φαντασίωση.

Οι απόψεις που περιλαμβάνονται στην έκδοση δεν επιλέχθηκαν με την ιδέα του αντιπροσωπευτικού και του "καλύτερου"· είναι μια διάσπαρτη επιλογή που ίσως φωτίσει δυνατότητες και αδυναμίες και δώσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά το "σύμπτωμα".
Συμμετέχουν: Ελπίδα Καραμπά, Χριστόφορος Μαρίνος, Πολύνα Κοσμαδάκη, Έλενα Παπαδάκη και Μανώλης Ηλιάκης, Anne-Laure Oberson, Κωστής Βελώνης, Δάφνη Βιτάλη, Σωτήρης Μπαχτσετζής, Em Kei και Μανώλης Ηλιάκης, Νάγια Γιακουμάκη, Κωστής Σταφυλάκης.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!