Δραματοθεραπεία και δημιουργία ιστοριών στην ειδική αγωγή

18.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
559787
Συγγραφέας: Crimmens, Paula
Εκδόσεις: Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:248
Επιμελητής:Κρασανάκης, Στέλιος
Ημερομηνία Έκδοσης:07/10/2021
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
«Κάθε άνθρωπος είναι η ιστορία του. Υπάρχουμε μέσα από τις ιστορίες μας, τις προσωπικές, τις γενεαλογικές, τις εθνικές, τις πολυπολιτισμικές και τις παγκόσμιες. Ιστορίες πόνου, ιστορίες χαράς, ιστορίες μύησης και περάσματος, ιστορίες ανάπτυξης, ιστορίες ελπιδοφόροι, ιστορίες άδηλες, ιστορίες απόκρυφες, ιστορίες απερίγραπτες, ιστορίες απαρηγόρητες, ιστορίες απελπισμένες, ιστορίες ανιστόρητες. Είμαστε δημιουργήματα της Ιστορίας, ενώ κατά τη διάρκεια της ζωής μας βιώνουμε την Ιστορία και δημιουργούμε οι ίδιοι Ιστορία.
Όλες οι θεραπείες επεξεργάζονται τις προσωπικές μας ιστορίες, με άμεσο στόχο την αποκατάστασή τους, την επανόρθωσή τους, την αναπλαισίωσή τους, την επούλωσή τους, ενώ απώτερο στόχο έχουν να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Ο δραματοθεραπευτής οφείλει να αναζητά διαφορετικούς τρόπους ανάδειξης, ανακατασκευής και αναστοχασμού ιστοριών ζωής, να εμφορείται από βαθιά γνώση και αγάπη για τους μύθους και τα θέματά τους αλλά και τα παραμύθια και να είναι σε θέση να τα αξιοποιήσει και να κάνει αναφορές, συγκρίσεις αλλά και αναγωγές ανάλογα με κάθε περίπτωση. Η δραματοθεραπεία εφαρμόζεται σε μια ποικιλία πληθυσμών και φαίνεται με το πέρασμα των χρόνων ότι αποτελεί θεραπεία επιλογής για όλο και περισσότερους ανθρώπους που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων. Ιδιαιτέρως όταν εργαζόμαστε με πληθυσμούς ΑΜΕΑ, οι δραματοθεραπευτικές τεχνικές φαίνεται να είναι πρόσφοροι και καρποφόροι.
Το συγκεκριμένο βιβλίο της Paula Crimmens φαίνεται να αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα, έναν ωφέλιμο οδηγό για το πώς μπορούμε να δουλέψουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά στην ειδική αγωγή. Μας καθοδηγεί ανάμεσα σε άλλα πολλά για το πώς να δουλέψουμε με παραδοσιακές ιστορίες, πώς να επιδιώξουμε συνεργασίες, με στόχο την αλληλοβοήθεια, πώς να επιτύχουμε τις αλλαγές, πώς να αντιμετωπίσουμε τους αντιπαθείς ήρωες και πώς να κτίσουμε την εμπιστοσύνη, απαραίτητη προϋπόθεση για ομαδική δουλειά. Το ίδιο το βιβλίο αποτελεί ένα πολύχρωμο και πολύβουο αισθητικό και αισθητηριακό ταξίδι μέσα από μαγευτικούς μύθους, σκληρά παραμύθια, συμπαθητικούς αλλά και ενοχλητικούς ήρωες, σε συνθήκες καθημερινών επιλογών αλλά και μεγάλων αποφάσεων».
Στέλιος Κρασανάκης MD
Συγγραφέας:
Crimmens, Paula
Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Σελίδες:
248
ISBN:
9789605833015
Επιμελητής:
Κρασανάκης, Στέλιος
Μεταφραστής:
Σούμπερτ, Μαρία
Ημερομηνία Έκδοσης:
07/10/2021

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!