Χίλιες διακόσιες ογδόντα μαύρες ψυχές (Κάτοικοι 1280) ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

5.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
412130
Συγγραφέας: Τόμσον, Τζιμ
Εκδόσεις: Γνώση
Σελίδες:288
Μεταφραστής:ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Εικονογράφος:BERNET JORDI
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2013
ISBN:2229602358618

Περιγραφή

Διαβάστε τις πρώτες 30 σελίδες του βιβλίου εδώ.

Τίτλος πρωτοτύπου: Pop. 1280

Ο «Ντοστογιέφσκι του ψιλικατζίδικου», ο Τζιμ Τόμσον (1906-1977), κυριάρχησε στο παλπ φίξιον από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 ώς τα μέσα της δεκαετίας του 1950, καμιά φορά και με πέντε ολόκληρα βιβλία μέσα σε μια χρονιά.

Στη διάρκεια της ζωής του είχε μια εντελώς ιδιόρμορφη αναγνώριση: μια θετική κριτική στους New York Times, και τους σπουδαίους σκηνοθέτες που του ζήτησαν σενάριο, μόνο και μόνο για να τον καπελώσουν και να το υπογράψουν αυτοί. Ο Κιούμπρικ (The Killing) του έκανε τη χάρη να τον αναφέρει στα ψιλά γράμματα, ως συγγραφέα των «πρόσθετων διαλόγων», κι ας είχε χρησιμοποιήσει αυτούσιο το σενάριο του Τόμσον. Ο Πένκιπα κατακρεούργησε το σενάριο του Getaway, χωρίς να μπει καν στον κόπο να αναφέρει τον δημιουργό του.

Η αναγνώριση του Τόμσον ήρθε μετά θάνατον. Ο Ρ.Β. Κάσσιλ τον θεωρεί απείρως ανώτερο από τον Ντάσιελ Χάμετ ή τον Ρέημοντ Τσάντλερ, ο σκηνοθέτης Στήβεν Φρίαρς διακρίνει στα βιβλία του στοιχεία αρχαίας τραγωδίας, και ο Στήβεν Κινγκ, παθιασμένος αναγνώστης του, σημειώνει αυθόρμητα «Ο τύπος δεν παίζεται! Δεν παίζεται!»

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!