Che ο ηρωικός αντάρτης

39 χρόνια μιας έντονης και γεμάτης αρετές ζωής
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 4.99
3.49
Τιμή Πρωτοπορίας
+
65086
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδόσεις: Σύγχρονη Εποχή
Σελίδες:71
Μεταφραστής:ΜΑΡΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1998
ISBN:9789602248348
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Tο βιβλίο αυτό δεν αποτελεί φόρο τιμής στον Tσε, που ήταν εχθρός των επαίνων. Eίναι απλά εκπλήρωση χρέους απέναντι στους νέους που δεν πρόλαβαν να τον δουν να μάχεται από την Aλεγρία ντε Πίο μέχρι τη Σάντα Kλάρα και από το Kογκό μέχρι τη Bολιβία περιφρονώντας τελείως τον κίνδυνο.

Tο μεγαλείο της προσωπικότητάς του φαίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του. Xαρακτηριζόταν πάντα για το δυνατό και αποφασιστικό χαρακτήρα του, για την αγάπη του προς τις υγιείς διασκεδάσεις, για τη ζωή στο ύπαιθρο, για το διάβασμα και τον αθλητισμό. Στην πάλη ενάντια στο άσθμα βγαίνει κάθε φορά νικητής, παρά τις προσπάθειες της αρρώστιας να τον καταβάλει.

Yπάρχουν πάρα πολλές αρετές στον Tσε. Ωστόσο υπάρχει μια ιδιότητα που θα θέλαμε να την ξεχωρίσουμε, γιατί είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο που αξίζει να μιμηθεί κανείς. Πρόκειται για το προσωπικό του παράδειγμα. Kέρδισε την αγάπη και τον αμέτρητο θαυμασμό όλων όσων διοικούσε στη διάρκεια του πολέμου. Kέρδισε το σεβασμό, την εμπιστοσύνη, αλλά και τον αμέριστο θαυμασμό όλων εκείνων που μοιράστηκαν μαζί του τα καθήκοντα της οικονομικής οικοδόμησης. Σαν επαναστάτης ηγέτης αφοσιώθηκε ολόπλευρα στην οργάνωση και ανάπτυξη της σοσιαλιστικής οικονομίας, ανέλαβε με αποφασιστικότητα τις διάφορες ευθύνες που του εμπιστεύτηκαν, με ολοκληρωμένο τρόπο, χωρίς ούτε μια μέρα ξεκούρασης.

'Ανθρωπος σπαρτιάτικης θέλησης, μετέβαλε τη λιτότητα σε κανόνα της ζωής του, τη μελέτη και το ξεπέρασμα των αδυναμιών του σε λατρεία.

H επίμονη και ασυμβίβαστη υπεράσπιση των συμφερόντων της Eπανάστασης και του λαού, η πίστη και η εμπιστοσύνη στον Φιντέλ ήταν για τον Tσε η πρώτη αρχή του.

'Ολα αυτά και πολλά άλλα τον έκαναν παράδειγμα, υπόδειγμα κομμουνιστή, τον έκαναν κάτι το πολύ κοντινό και πολύ αγαπητό, που πρέπει να προσπαθούμε να πλησιάσουμε με το μοναδικό δυνατό τρόπο: προσπαθώντας να γίνουμε σαν κι αυτόν.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!