Στοιχεία της τυπογραφικής τέχνης

Έκπτωση
40%
Τιμή Εκδότη: 30.00
18.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
120555
Συγγραφέας: Bringhurst, Robert
Σελίδες:427
Επιμελητής:Πυλαρινός, Θεοδόσης
Ημερομηνία Έκδοσης:1/3/2001
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Άμεσα διαθέσιμο
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Υπάρχουν πολλά βιβλία για την τυπογραφία και ορισμένα από αυτά είναι πραγματικά πρότυπα της τέχνης που πραγματεύονται. Όταν όμως αποφάσισα να κάνω ένα συμπίλημα των βασικών αρχών της, ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της σχετικής βιβλιογραφίας που μπορούσα να σκεφτώ ήταν το βιβλίο The Elements of Style των William Strunk και E.B. White. Η λακωνικότητα, βέβαια, ήταν η κύρια αρετή του εγχειριδίου τους, ενώ το παρόν βιβλίο είναι εκτενέστερο για συγκεκριμένους λόγους.

«Όλοι οι σημερινοί τυπογραφικοί επιμελητές των ψηφιακών μέσων πρέπει να μελετήσουν αυτό το βιβλίο. Δεν είναι μια ακόμη έκδοση περί τυπογραφίας, όπως άλλες της αγοράς. Είναι απαραίτητη αναφορά, ειδικά για όσους νέους φίλους μας ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στον χώρο αυτό. Γραμμένο από έναν βαθύ γνώστη της τυπογραφικής τέχνης και έναν από τους καλύτερους τυπογραφικούς επιμελητές βιβλίων του Καναδά, το βιβλίο του Bringhurst είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο, σε μια περίοδο που ο τυπογραφικός σχολιασμός θεωρείται, λανθασμένα, ως μια μορφή προσωπικής και ελεύθερης έκφρασης των καλλιτεχνών. Εύχομαι το βιβλίο αυτό να καταστεί η βίβλος όλων των τυπογράφων».

Hermann Zapf«Είναι σπάνιο να βρεθεί ένα βιβλίο για την τυπογραφία που να συνδυάζει με επιτυχία τις προσωπικές απόψεις με τις πρακτικές γνώσεις, τη φιλοσοφική διάθεση και τη χρήσιμη πληροφόρηση. Ο Bringhurst κατάφερε να συγκεράσει αυτούς τους δύο κόσμους σε μια έκδοση η οποία σίγουρα θα γίνει πρότυπο για την τυπογραφική τέχνηΧ ένα βιβλίο εύχρηστο, τόσο γι’ αυτούς που ασκούν την τέχνη όσο και για όσους, από το γενικότερο κοινό, θα ήθελαν να μάθουν γιατί ο Stanley Morison αποκάλεσε εύστοχα την τυπογραφία «συντηρητικότερη όλων των τεχνών.»

David R. Godine

Συγγραφέας:
Bringhurst, Robert
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Σελίδες:
427
ISBN:
9789605241278
Επιμελητής:
Πυλαρινός, Θεοδόσης
Μεταφραστής:
Ματθιόπουλος, Γιώργος
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/3/2001

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!