Η τέχνη του κοινωνιολόγου

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 22.20
15.54
Τιμή Πρωτοπορίας
+
316656
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελίδες:469
Μεταφραστής:Φιλιππουπολίτης, Δημήτρης, Γιαννοπούλου, Έφη
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2009
ISBN:9789604554539
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Ο Pierre Bourdieu έχει αναδειχθεί σε μια από τις κεντρικές και πιο ανανεωτικές μορφές της σύγχρονης κοινωνιολογικής έρευνας και θεωρίας. Στο βιβλίο, που αποτελεί ταυτόχρονα εγχειρίδιο και πρωτότυπη συμβολή στην επιστημολογία των κοινωνικών επιστημών, οι Bourdieu, Chamboredon και Passeron εστιάζουν σε ένα βασικό πρόβλημα της κοινωνιολογικής έρευνας: στην αναγκαιότητα επιστημολογικής ρήξης με τα προκατασκευασμένα αντικείμενα που η κοινωνική πρακτική παρέχει στον ερευνητή. Η ανάλυσή τους είναι προσιτή όχι μόνο στους πανεπιστημιακούς και στους επιστημολόγους, αλλά και σε φοιτητές των κοινωνικών επιστημών σε προχωρημένο στάδιο μελέτης, καθώς χρησιμοποιεί πολλά διαφωτιστικά κείμενα προερχόμενα από διάφορες κοινωνικές επιστήμες, αλλά και από τη φιλοσοφία της επιστήμης. Το κλασικό αυτό βιβλίο μάς διδάσκει πώς να προλαμβάνουμε τις «ασθένειες της κοινωνιολογικής σκέψης». Περιλαμβάνει, τέλος, συνέντευξη του Bourdieu, καθώς και πρόλογο του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην ελληνική έκδοση.

Από τον εκδότη

Κριτικές

Μην το πάρετε. Ο Μπουρντιέ γράφει ήδη δύσκολα και φαίνεται πως με μια κακή μετάφραση αυτό το βιβλίο έγινε τόσο ακατανόητο, που συγκριτικά η Διάκριση μοιάζει με παραμυθάκι. Η κάθε πρόταση πρέπει να διαβαστεί 3 φορές για να βγει νόημα (που συνήθως δεν είναι τίποτα σπουδαίο). Και τα λέω αυτά παρόλο που έχω μελετήσει 4 βιβλία του Μπουρντιέ (το ένα στα αγγλικά) και είναι γενικά από τις κεντρικές παραπομπές μου. Αν κάποιος/α θέλει να εξοικειωθεί με τον προβληματισμό του Μπουρντιέ, καλύτερα ας στραφει προς άλλα έργα, όπως πχ τα Κείμενα Κοινωνιολογίας.

Σα να μην φτάνει αυτό η τιμή του είναι αδικαιολόγητα υψηλή για ένα βιβλίο τέτοιου του μεγέθους. Ντροπή στον εκδότη που ζητάει 30 ευρώ για ένα βιβλίο μεταφρασμένο με τόσο προβληματικό τρόπο.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!