Επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών

Έκπτωση
15%
Τιμή Εκδότη: 39.39
33.48
Τιμή Πρωτοπορίας
+
110679
Συγγραφέας: Bishop, Peter
Σελίδες:736
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2000
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η εξέλιξη του λογισμικού (software) των Η/Υ στις δεκαετίες ΄60 και ΄70 διέδωσε τη χρήση τους σε μεγάλο τμήμα των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων λόγω της μεγάλης ευκολίας χειρισμού τους που απαιτούσε ελάχιστες γνώσεις αναφορικά με το υλικό (hardware). Οι εξελίξεις της δεκαετίας του ’80 επέτειναν αυτή την τάση «προσέγγισης» μεταξύ Η/Υ και χρήστη μέσα από φιλικά κελύφη εργασίας και κατέστησαν δυνατή τη χρήση των Η/Υ από ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού με ελάχιστη και μακροσκοπική γνώση του υλικού.

Οι πρόσφατες εξελίξεις οδήγησαν στην εμφάνιση ολοκληρωμένων και «έξυπνων» συσκευών (π.χ. φούρνοι μικροκυμάτων, αμορτισέρ κ.λπ.) αποτελουμένων τόσο από φυσικά (π.χ. ηλεκτρομηχανικά) στοιχεία όσο και από ενσωματωμένους ελεγκτές (embedded controllers) που παρέχουν δυνατότητες αυτόματης και αυτόνομης εύρυθμης λειτουργίας τους, καθώς επίσης επικοινωνίας τους με άλλες συσκευές. Ο προγραμματισμός αυτών των συσκευών γίνεται από τους ίδιους τους σχεδιαστές - κατασκευές τους, οι οποίοι δεν είναι κατ’ ανάγκην μηχανικοί Η/Υ. Εξάλλου, σε ένα ευρύ φάσμα Θετικών Επιστημών οι ίδιοι οι επιστήμονες (π.χ. βιολόγοι, σεισμολόγοι κ.λπ.) είναι αναγκασμένοι να επιλέγουν συστήματα καταγραφής και επεξεργασίας μετρήσεων και να υλοποιούν τη διασύνδεσή τους με Η/Υ.

Είναι προφανής λοιπόν η ανάγκη για παροχή ισορροπημένων γνώσεων υλικού and λογισμικού Η/Υ στα πρώτα στάδια των σπουδών των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης χρήσης τους στην πρακτική εφαρμογή των ποσοτικών και αναλυτικών μεθόδων.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να καλύψει αυτή την ανάγκη, την παρουσίαση δηλαδή του υλικού, λογισμικού και εφαρμογών σε ολοκληρωμένη μορφή και σε μια διαχρονικότητα που αντιστέκεται στην παλαίωση, την οποία προκαλεί η ταχύτητα αλλαγών σ’ αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο. Προτείνεται ως το πρώτο βιβλίο Πληροφορικής τόσο για τους Μηχανικούς, Θετικούς Επιστήμονες και άλλους, όσο και για οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει τους Η/Υ πέρα από τα κελύφη εργασίας των εταιρειών λογισμικού, που επικρατούν στην αγορά.
Συγγραφέας:
Bishop, Peter
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Σελίδες:
736
ISBN:
9789602545492
Μεταφραστής:
Tanner, Herbert
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2000

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!