Η κυρα-Παράδοση και η Ορθοδοξία I

Ταξίδι στους αιώνες
Έκπτωση
30%
296606
Εκδόσεις: Άθως
Σελίδες:107
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2007


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο


- Σαν ποιον μοιάζουν γιαγιά;

- Η ελληνική παράδοση και η Ορθοδοξία, μοιάζουν, παιδιά μου, με τις γέρικες εκείνες ελιές, που έχουν ακόμη απομείνει στον Κήπο των Ελαίων, από την εποχή του Χριστού. Όσο και να τις κόβουν τα κλαδιά τους, πάντα καινούργια βγαίνουν, γιατί η ρίζα τους κρατά, πολύ βαθιά στο χώμα. Κατά καιρούς, πολλοί βάλθηκαν να ξεριζώσουν τη ρίζα τους. Δεν τα κατάφεραν όμως κι ούτε θα τα καταφέρουν, όσο υπάρχουν παιδιά, σαν κι εσάς, που θέλουν να μαθαίνουν γι αυτές και τις κλείνουν μ αγάπη στην καρδιά τους.

Η Μυρσίνη Βιγγοπούλου, αφού μας ταξίδεψε "Από την Εγώπολη στην Εσύπολη", μας προσκαλεί, μαζί με την κυρα-Παράδοση και την Ορθοδοξία, να ταξιδέψουμε στους αιώνες.

Στο πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς "Η κυρα-Παράδοση και η Ορθοδοξία", η ιστορία μας ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, τότε που οι άνθρωποι είχαν φτιάξει με τη φαντασία θεούς ανύπαρκτους και τους προσκυνούσαν.

Ο Έλλην, ολυμπιονίκης στην πάλη, και η αδελφική του φίλη, η Φιλοσοφία, συναντούν για πρώτη φορά τον Χριστιανό με την Ορθοδοξία. Τούτη η συνάντηση έμελλε να αλλάξει τον κόσμο όλο. Η μητέρα τους, η κυρα-Παράδοση, γνωρίζεται με την Ορθοδοξία και την κρατά κοντά της για να πορευτούν χέρι-χέρι και στους Βυζαντινούς χρόνους. Μαζί θ αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που απειλούν την πανέμορφη Πόλη από τους φοβερούς κουρσάρους μέχρι και τους Σταυροφόρους.
Συγγραφέας:
Βιγγοπούλου, Μυρσίνη
Εκδότης:
Άθως
Σελίδες:
107
ISBN:
9789606677168
Εικονογράφος:
Νασοπούλου, Μαρία
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2007

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική