Το χρυσό ηφαίστειο

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 10.00
9.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
212688
Συγγραφέας: Βερν, Ιούλιος
Σελίδες:287
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/1993
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το "Χρυσό Ηφαίστειο", που πρωτοκυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χετζέλ, είναι μια συναρπαστική περιπέτεια μ’ ένα σπάνιο προσόν: εκεί που θαρρείς πως κλείνει ο κύκλος της πλοκής, ξάφνου ανατρέπονται όλα, η δράση κι η αγωνία αρχίζουν ξανά και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο ως την τελευταία σελίδα.
Όπως σε πολλά έργα του, ο Ι. Βερν πλέκει στην ιστορία του γύρω από μια σειρά από έντονες συγκρούσεις: συγκρούσεις χαρακτήρων, νοοτροπίας, πολιτισμών· συγκρούσεις ανάμεσα στα δυο φύλα και τέλος την προαιώνια σύγκρουση ανάμεσα στον άνθρωπο και τις δυνάμεις της φύσης.
Με αφορμή μια απροσδόκητη κληρονομιά, ο τολμηρός και φιλόδοξος μηχανικός Μπεν Ραντλ παρασέρνει το φιλήσυχο ξάδελφό του Σάμι Σκιμ σ’ ένα επεισοδιακό ταξίδι στο μακρινό Κλοντάικ, όπου τους περιμένουν εκπλήξεις κι απρόβλεπτα εμπόδια κι ο λυσσαλέος ανταγωνισμός δυο εχθρικών γειτόνων. Σ’ αυτό τον κόσμο των χρυσοθήρων, που μας μεταφέρει η πένα του Ι. Βερν, ένα κόσμο γεμάτο βία κι απληστία, φωτεινή αχτίδα ανθρωπιάς κι αισιοδοξίας αποτελεί η γυναικεία παρουσία.
Με το "Χρυσό Ηφαίστειο", ο πολυγραφότατος συγγραφέας, καταγράφοντας με ακρίβεια, χιούμορ αλλά και κριτικό πνεύμα τα κοινωνικά φαινόμενα και το κλίμα της εποχής και σκιαγραφώντας με ρεαλιστική πιστότητα χαρακτήρες βγαλμένους μέσα απ’ την ίδια τη ζωή, προσφέρει ένα έργο που διδάσκει, προβληματίζει, συγκινεί αλλά, πάνω απ’ όλα βέβαια, τέρπει και ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.
Συγγραφέας:
Βερν, Ιούλιος
Εκδότης:
Παπαδημητρίου-Αστήρ
Σελίδες:
287
ISBN:
9789602032596
Μεταφραστής:
Κάντζολα-Σαμπατάκου, Βεατρίκη
Εικονογράφος:
Roux, G.
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/1993

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική