Χαλεπάς

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 7.42
6.68
Τιμή Πρωτοπορίας
+
517279
Συγγραφέας: Βέλμος, Νίκος
Εκδόσεις: Φαρφουλάς
Σελίδες:32
Ημερομηνία Έκδοσης:13/11/2019
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Το βιβλίο του Νίκου Βέλμου "Χαλεπάς" αποτελεί το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για να διερευνήσει να ερμηνεύσει και να δοξάσει τον μεγάλο γλύπτη και το έργο του. Στο βιβλίο περιέχονται και κρίσεις άλλων συγχρόνων κριτικών και καλλιτεχνών για τον Χαλεπά, όπως του Στρατή Δούκα, Αναστάσιου Δρίβα, Δημήτρη Γαλάνη, Γιόχαν Ρωμανού.
Παρακάτω μερικά αποσπάσματα απ’ την γραφή του Βέλμου:

«Αθάνατε θνητέ, άλλο από τούτο που τολµώ, δε µπορώ να κάνω! Δοξάζω το θεό που σε γέννησε, για να µου µάθεις, το βαθύτερο πραγµα της ζωής και της τέχνης! Παράλυσα απ’ την ασωτεία και τη σκότωσα µόλις σ’ είδα! Αίσχος είναι η σηµερνή ζωή κι έπαινός σου, γιατί έζησες σ’ ένα τόσο αίσχος έτσι! Χάρισες στο δυστυχισµένο άνθρωπο τη ζωή σου ολάκερη για ν’ ανεβεί στον πόνο, αν και τα ’χες όλα χαµένα. Το µυστικό σου δραµα, δεν ερεθίζει τις ψυχές, δεν τις γονατίζει, µα τις κάνει να σκύβουν το κεφάλι και να δοξάζουν τη ζωή! Που πιο πέρα απ’ αυτό να παµε; Αφού αυτό το σηµερα εσύ το περικλείνεις;
***
Απορριγµένος και σπασµένος, µεσ’ από τους πόνους των αδικηµάτων και των παθών, πάω να βγάνω το νόηµα του καλλιτεχνικού πάθους: Την Καλωσύνη.
***
Το ταπεινό τούτο ενθύµιο, που δε βγαίνει πιά να δοξάσει εσένα µα τον κοσµο, είναι η παραµικρότερη θυσία που γίνεται, από ’ναν που δεν καταλαβαίνει όσο πρέπει το έργο σου. Αν µπορούσε ν’ ανεβεί κοντά σου, δε θα ’σουν στη θέση που ’σαι, και µάλιστα µια που ’χεις τέτοια καρδιά!
***
Όνειρό µας ο αγώνας· εσύ και τούτη τη στιγµη να σταµατήσεις τον τελείωσες.
Ο αγώνας σου ξεπέρασε το σκοπό· σ’ ανέβασε στα επουράνια. Σε ρόδα που σου στρώσαµε λίγοι φίλοι σου, πατάς τώρα, κι ας υποφέρεις ακόµα απ’ τ’ αγκάθια. Φειδιακό λουλούδι!»
Συγγραφέας:
Βέλμος, Νίκος
Εκδότης:
Φαρφουλάς
Σελίδες:
32
ISBN:
9789609441971
Ημερομηνία Έκδοσης:
13/11/2019

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!