Δίκαιο της εμπράγματης εξασφάλισης πιστώσεων

Έκπτωση
10%
Τιμή Εκδότη: 80.00
72.00
Τιμή Πρωτοπορίας
+
593141
Συγγραφέας: Βέλλας, Πέτρος
Σελίδες:880
Ημερομηνία Έκδοσης:11/01/2023
ISBN:9789606549236
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Στο παρόν βιβλίο αναλύεται το δίκαιο της εμπράγματης εξασφάλισης πιστώσεων, όπως ισχύει στην Ελλάδα. Η ανάλυση επικεντρώνεται στη γενική έννοια της εμπράγματης ασφάλειας, ανεξαρτήτως του εάν αυτή είναι ενέχυρο, υποθήκη ή κυριότητα. Στο πλαίσιο της συστηματικής αυτής προσέγγισης, προβάλλονται οι γενικοί δικαιικοί κανόνες περί εμπράγματων εξασφαλίσεων και ακολούθως παρατίθενται οι κανόνες που διέπουν ορισμένες μορφές εμπράγματων ασφαλειών. Παράλληλα, δίνεται έμφαση περισσότερο στη λογική παρά στη γραμματική ερμηνεία της νομοθεσίας περί εμπράγματων ασφαλειών, ούτως ώστε να αμβλυνθεί η νομική ανασφάλεια χρήσης διάφορων αντικειμένων ως εχεγγύων και, επομένως, να προαχθεί η ισότητα πρόσβασης στην αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Στο έργο, μεταξύ άλλων, αναλύονται διεξοδικά:

• οι κύριες μορφές εμπράγματης εξασφάλισης: το ενέχυρο, η υποθήκη, η παρακράτηση κυριότητας και η καταπιστευματική μεταβίβαση κυριότητας

• οι προϋποθέσεις και συνέπειες της εμπράγματης εξασφάλισης

• το ιδιωτικό διεθνές και μεταβατικό δίκαιο.

Το βιβλίο απευθύνεται σε ευρύ νομικό κύκλο της θεωρίας και της πράξης, ειδικότερα δε στον φοιτητή, για να αναπτύξει μεθόδους ορθής ερμηνείας του εμπράγματου χρηματοπιστωτικού δικαίου, στον νομικό σύμβουλο του ενδιαφερόμενου να λάβει μεγαλύτερη πίστωση με χαμηλότερο επιτόκιο ή του ενδιαφερόμενου να παρέχει περισσότερες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αναλαμβάνοντας διαχειρίσιμους κινδύνους αφερεγγυότητας των πελατών του, στον δικαστή ή διαμεσολαβητή προς επίλυση διαφορών σχετιζόμενων με την αναγνώριση του κύρους κτήσης ή άσκησης εμπράγματων ασφαλειών, στον δικαστικό επιμελητή αναγκαστικής εκτέλεσης εμπραγμάτως ασφαλισμένων απαιτήσεων, στον σύνδικο για την ταχύτερη δυνατή ικανοποίηση πτωχευτικών πιστωτών.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!