Bella ciao

Υπάρχει και μεταχειρισμένο με €9.90
272637
Σελίδες:376
Ημερομηνία Έκδοσης:01/09/2005
ISBN:9789604420575


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Το να είσαι παιδί στον Εμφύλιο και να ζεις στις παιδουπόλεις της Φρειδερίκης αποτελεί μια εμπειρία για την οποία η «επίσημη» Ιστορία αναφέρει ελάχιστα και οι προφορικές μαρτυρίες πολύ περισσότερα. Το μυθιστόρημα του Θανάση Σκρουμπέλου στηρίζεται σε αυθεντικά ντοκουμέντα, αλλά δεν είναι απλώς η ιστορία των κακοποιημένων παιδιών που επέζησαν, ούτε μια ακόμα μαρτυρία για τον Εμφύλιο. Είναι ένας πειστικός πίνακας της εμφυλιοπολεμικής εποχής από τη σκοτεινή μεριά των πραγμάτων.
Η Μπέλα Τσάο, ο Μουρκέας, ο Πόλι, ο Πέρρης, οι απάνθρωποι «μπόκοι», είναι οι πρωταγωνιστές μιας συναρπαστικής ιστορία, όπου το αίμα ζητάει απεγνωσμένα το αίμα: πρόκειται για το άγριο αίμα του Εμφυλίου, το οποίο είτε αγοράζεται μισοτιμής από τον αντίπαλο (με τη μορφή της παράνομης υιοθεσίας) είτε παίρνει τυφλά την εκδίκησή του - με την πιο θανάσιμη σκληρότητα που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Ένα μυθιστόρημα για αναγνώστες με γερά νεύρα.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κριτικές

ο συγγραφεας γραφει κινηματογραφικα σε πολυ σκληρη και βιαιη γλωσσα για ενα θεμα που κανεις αλλος δεν τολμησε
λογοτεχνικα μειονεκτει αλλα πραγματικα ειναι ενα βιβλιο που θα εκανα δωρο σε ολους οσους αντεχουν να μην κλεινουν τα ματια σε ολους οσους θα ηθελαν να γνωριζουν Ιστορια μεσα απο την καθημερινη σκληρη ζωη των μικρων πρωταγωνιστων στα μεγαλα Κεφαλαια

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!