Ιστορία της βυζαντινής δημώδους λογοτεχνίας

2η έκδοση
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 18.35
12.85
Τιμή Πρωτοπορίας
+
56578
Συγγραφέας: Beck, Hans-Georg
Εκδόσεις: Μ.Ι.Ε.Τ
Σελίδες:348
Επιμελητής:Κυριαζάκου, Βάσω
Ημερομηνία Έκδοσης:1/3/2007
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει, αναθεωρημένο και συμπληρωμένο, το έργο του Κάρλ Κρουμπάχερ «Δημώδης ελληνική λογοτεχνία» (Μόναχο 1987) που καλύπτει τη βυζαντινή λογοτεχνία από την εποχή του Ιουστιανού μέχρι το τέλος του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει, αναθεωρημένο και συμπληρωμένο, το έργο του Καρλ Κρουμπάχερ Δημώδης ελληνική λογοτεχνία (Μόναχο 2 1897), που καλύπτει τη βυζαντινή λογοτεχνία από την εποχή του Ιουστινιανού ώς το τέλος του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους. Πρόκειται δηλαδή για τμήμα ενός μεγαλύτερου συνόλου, στο οποίο ανήκει τόσο το έργο του ίδιου συγγραφέα Εκκλησία και θεολογική λογοτεχνία στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία όσο και το έργο του Χέρμπερτ Χούνγκερ Βυζαντινή λογοτεχνία. Η λόγια κοσμική γραμματεία των Βυζαντινών.

Μολονότι ο διαχωρισμός της θύραθεν λογοτεχνίας σε λόγια και δημώδη είναι επισφαλής και αμφισβητείται από πολλούς μελετητές, ο συγγραφέας τον υιοθετεί, όπως παλαιότερα ο Κρουμπάχερ, έχοντας βέβαια επίγνωση ότι κάθε διαχωρισμός, όσο πρακτικός και αναγκαίος και αν είναι, παραμένει αυθαίρετος. Εξάλλου, όταν γίνεται λόγος για βυζαντινή λογοτεχνία, δεν εννοείται μόνο εκείνη που δημιουργήθηκε μέσα στα εκάστοτε εδαφικά όρια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο όρος «βυζαντινός» αναφέρεται εδώ σε μια περιοχή με μεταβλητά σύνορα, με σφαίρες πολιτιστικής επιρροής και πραγματικότητας ανεξάρτητες από όρια κρατών. Τέλος, η έννοια της λογοτεχνίας δεν περιορίζεται σε αυτό που δηλώνει ο όρος «belles-lettres», αλλά περιλαμβάνει και άλλα αξιόλογα κείμενα, όπως συνηθίζεται κατά την εξέταση εποχών όπου η λογοτεχνική δραστηριότητα δεν είναι πολύ μεγάλη.Ο ΧΑΝΣ-ΓΚΕΟΡΓΚ ΜΠΕΚ (1910-1999), κορυφαίος βυζαντινολόγος, σπούδασε στο Μόναχο και στη Ρώμη. Από το 1960 ώς το 1975 ήταν τακτικός καθηγητής της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ επί σειρά ετών εξέδιδε την «Byzantinische Zeitschrift». Υπήρξε μέλος επιστημονικών ιδρυμάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έγραψε πολλά βιβλία για το Βυζάντιο.ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 31/01/2003
Συγγραφέας:
Beck, Hans-Georg
Εκδότης:
Μ.Ι.Ε.Τ
Σελίδες:
348
ISBN:
9789602500798
Επιμελητής:
Κυριαζάκου, Βάσω
Μεταφραστής:
Eideneier, Niki
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/3/2007

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!