Προς την τεχνολογία της τέχνης

Από τη μοντέρνα στη σύγχρονη τέχνη
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 15.00
10.50
Τιμή Πρωτοπορίας
+
369624
Εκδόσεις: Πλέθρον
Σελίδες:172
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2012
ISBN:9789603482413
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το παρόν βιβλίο ανιχνεύει τις βαθιές αλλαγές της τέχνης, καθώς αυτή εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στο μητροπολιτικό και ψηφιακό περιβάλλον. Η σύγχρονη τέχνη παραμένει σε πολλά σημεία απρόσιτη, όμως γνωρίζει μια διάχυση άνευ προηγουμένου με τα δικά της φαινόμενα γιγάντωσης.

Οι αναλύσεις του βιβλίου δεν εξετάζουν το πέρασμα στη σύγχρονη τέχνη ως πρωτοπορία, ούτε επιμένουν στα δίπολα τέχνης και βιομηχανίας, αυτονομίας και μαζικότητας, δημιουργίας
και εμπορίου. Αντιθέτως, βασίζονται σε μία αντεστραμμένη προοπτική: δεν θεωρούν τη συνεχή διάχυση της σύγχρονης τέχνης συνοδευτικό φαινόμενο της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, αλλά ως την πολιτισμική της βάση, η οποία τη διαφοροποιεί σταδιακά από την προγενέστερη συνθήκη της τέχνης.

Ως εκ τούτου, αναζητούνται θεμελιακές εμπειρίες και σχέσεις μέσω των οποίων η δυσνόητη σύγχρονη τέχνη εξαπλώνεται ως εγγενής πολιτισμική έκφραση του τεχνολογικού και
μητροπολιτικού περιβάλλοντος.

Η σχέση της σύγχρονης τέχνης με την ψηφιακότητα αναφαίνεται πολύ βαθύτερη από την απλή χρήση ψηφιακών εφαρμογών και συσκευών, και αφορά τα ουσιώδη όρια της δημιουργικότητας του καλλιτέχνη, τις ευαισθησίες και τους τρόπους κοινωνικοποίησης. Υπό το γενικό αυτό πλαίσιο, το δεύτερο μέρος του βιβλίου συνιστά παράλληλα μια συνοπτική θεώρηση των δομών, των φορέων, των θεσμών και της οικονομίας της τέχνης στον 21ο αιώνα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!