Προεδρία: Οικοδομώντας το μέλλον - Αυτοβιογραφία τόμος Β

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 31.80
22.26
Τιμή Πρωτοπορίας
+
463745
Συγγραφέας: Βασιλείου, Γιώργος
Εκδόσεις: Παπαζήσης
Σελίδες:788
Επιμελητής:Ντάλης, Σωτήρης, Περικλέους, Χρυσόστομος
Ημερομηνία Έκδοσης:13/06/2014
ISBN:9789600233506
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό του Γιώργου Βασιλείου δεν είναι απλά ένας απολογισμός της διακυβέρνησης της χώρας για πέντε χρόνια. Μέσα από τις γραμμές του, τεκμηριώνεται μια οργανωμένη προσπάθεια για αναστροφή της αδιέξοδης πορείας που είχε ακολουθήσει η Κύπρος αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού. Αποτυπώνεται επίσης η προσπάθεια ριζικής αναδιοργάνωσης των δομών του κράτους και της κοινωνίας, έτσι που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για εκείνες τις εκσυγχρονιστικές τομές που ήταν αναγκαίες για να προχωρήσει η χώρα μπροστά, απελευθερωμένη από αναχρονιστικές δομές και βαρίδια του παρελθόντος.
Ο "άπειρος" στην πολιτική Γιώργος Βασιλείου είχε την οξυδέρκεια να αναγνώσει αμέσως σωστά την πολιτική συγκυρία, να αξιοποιήσει στο έπακρο τη σύγκλιση συμφερόντων προς την κατεύθυνση λύσης, να συνεργαστεί δημιουργικά με τον Γ.Γ. και τους εκπροσώπους του στις συνομιλίες και να συμβάλει θετικά στην τελική διαμόρφωση του εγγράφου των Ιδεών και του Χάρτη Γκάλι, το οποίο ως σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατάκτηση της πορείας προς τη λύση του Κυπριακού.
Στην εσωτερική διακυβέρνηση, η προεδρία Βασιλείου αποτέλεσε σταθμό. Είναι σε αυτή την περίοδο που δημιουργήθηκαν θεσμοί, όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Επίτροπος Διοικήσεως και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Είναι σε αυτή την περίοδο που μπήκαν, για πρώτη φορά, οι παράμετροι για πάταξη της κομματοκρατίας, της ευνοιοκρατίας και του ρουσφετιού, είναι σε αυτή την περίοδο που καταργήθηκε το φακέλωμα των πολιτών για τα πολιτικά τους φρονήματα, με αποτέλεσμα την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών.

[Απόσπασμα από τον πρόλογο του Μιχάλη Παπαπέτρου]

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!