Ο Πανάγιος Τάφος και ο ναός της Αναστάσεως

317093
Εκδόσεις: Χελάνδιον
Σελίδες:152
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2009
ISBN:9789609828376


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Οι εκδόσεις "Χελάνδιον" με ανάθεση και ευλογία από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, εξέδωσαν και κυκλοφορούν τον οδηγό του κυριότερου και βασικότερου προσκυνήματος της χριστιανοσύνης, του Πανάγιου Τάφου και του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως. Πρόκειται για οδηγό υψηλής επιστημονικής ποιότητας, αλλά συγχρόνως και εκλαϊκευτικό, που απευθύνεται στον απλό προσκυνητή των Αγίων Τόπων, με σκοπό να τον ενημερώσει ουσιαστικά και υπεύθυνα για τα όσα θαυμαστά θα δει κατά το προσκύνημά του, εστιάζοντας τόσο στην ιστορική υπόσταση, όσο και στη θρησκευτική και πνευματική σπουδαιότητά τους.

Ο οδηγός κοσμείται με πολλές φωτογραφίες μνημείων, κειμηλίων, αλλά και τη πνευματική δράση και την λειτουργική ζωή της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας και του Ναού της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα. Ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση δίνεται στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, του Πάσχα και του Αγίου Φωτός, όπως τελούνται στον Πανάγιο Τάφο. Συγγραφέας είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μ. Γ. Βαρβούνης, ο οποίος έχει ειδικά ασχοληθεί με την ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική και λαϊκή παράδοσή μας, ενώ ο οδηγός αυτός εντάσσεται στη γνωστή σειρά προσκυνηματικών οδηγών "Προσκυνήματα της Ορθοδοξίας".

Ιδιαίτερα στις μέρες των εορτών του Πάσχα, αλλά και σε κάθε άλλη χρονική στιγμή, ο οδηγός "Ο Πανάγιος Τάφος και ο Ναός της Αναστάσεως" πρέπει να αποτελεί τον απαραίτητο σύντροφο και οδηγό του προσκυνητή, κατά την μετάβασή του στην Αγία Γη. Για τον λόγο αυτό, σύντομα ο οδηγός πρόκειται να μεταφραστεί στην αραβική, στην ρωσική και την αγγλική γλώσσα, ώστε αν χρησιμοποιείται και από τους υπόλοιπους, πλην των Ελλήνων, προσκυνητές του Πανάγιου Τάφου, ενημερώνοντάς τους τόσο για την ιστορία των προσκυνημάτων όσο και για το προαιώνια δικαιώματα του Γένους μας και του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην φύλαξή τους. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Πανάγιος Τάφος αποτελεί το κορυφαίο των Χριστιανικών προσκυνημάτων, και την ουσιαστική απαρχή της ιστορίας του Χριστιανισμού, αφού εκεί αναστήθηκε εκ των νεκρών ο Κύριός μας, χαρίζοντας των σωτηρία στο ανθρώπινο Γένος.

Το μήνυμα αυτό, μέσα από την ιστορική διαδρομή των προσκυνημάτων, δίνει με σαφήνεια στον αναγνώστη και ο προσκυνηματικός οδηγός "Ο Πανάγιος Τάφος και ο Ναός της Αναστάσεως" των εκδόσεων "Χελάνδιον"

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!