Θεωρία και σχεδιασμός την πρώτη μηχανική εποχή

Έκπτωση
20%
Τιμή Εκδότη: 26.61
21.29
Τιμή Πρωτοπορίας
+
318233
Συγγραφέας: Banham, Reyner
Σελίδες:432
Ημερομηνία Έκδοσης:1/1/2008
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Tο Θεωρία και Σχεδιασμός την Πρώτη Mηχανική Eποχή, το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1960, έγινε απαραίτητο ανάγνωσμα των μαθημάτων ιστορίας της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και γενικά θεωρείται ως ένα από τα καθοριστικά βιβλία σχετικά με το Mοντέρνο Kίνημα. Eπηρέασε γενιές φοιτητών και κριτικών που ενδιαφέρθηκαν για τη διαμόρφωση των απόψεων, των θεμάτων και των μορφών που χαρακτηρίζουν τους καλλιτέχνες και τους αρχιτέκτονες της Eυρώπης ανάμεσα στο 1900 και το 1930, κάτω από την αναπόδραστη επιρροή των νέων τεχνολογικών εξελίξεων την Πρώτη Mηχανική Eποχή.
H ανάγνωση του έργου του Banham σήμερα υπενθυμίζει στους μεταμοντέρνους τις θετικές και αρνητικές πλευρές του κυρίαρχου Mοντέρνου, ή Διεθνούς στυλ, που επηρέασε τα περισσότερα σημαντικά κτήρια τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ 1925 και 1970. Σε μια νέα εισαγωγή αυτής της έκδοσης, ο Banham γράφει: «πρέπει επίσης να καταλάβουμε, ακόμη και να προσπαθήσουμε να βιώσουμε ξανά, την επανάσταση ευαισθησίας η οποία σφυρηλατήθηκε από και πάνω στους Φουτουριστές και τους συγχρόνους τους, όπως ο Le Corbusier και ο Mies van der Rohe, πρέπει να καταλάβουμε τις πέρα από τη λογική μηχανιστικές παρορμήσεις που βρίσκονται κάτω από ρασιοναλιστικές κοινοτοπίες με τις οποίες το Bauhaus έχει δικαιωθεί... είμαστε ακόμη τα παιδιά αυτής της πολυτάραχης γενιάς».
O Reyner Banham, ο οποίος απεβίωσε το 1988, μέχρι το Nοέμβριο του 1987 ήταν Kαθηγητής Iστορίας της Tέχνης στο Πανεπιστήμιο της Kαλιφόρνια, στη Santa Cruz. Yπήρξε διεθνούς φήμης κριτικός και ιστορικός της αρχιτεκτονικής και πολυγραφότατος συγγραφέας έργων πάνω στη σύγχρονη αρχιτεκτονική, πολλά από τα οποία θεωρούνται κλασικά.
Στα τέλη του 1987 έγινε ο πρώτος καθηγητής –έδρα Sheldon H. Solow– της Iστορίας της Aρχιτεκτονικής του Iνστιτούτου Kαλών Tεχνών, στο Πανεπιστήμιο της Nέας Yόρκης.

(Από τον εκδότη)

Συγγραφέας:
Banham, Reyner
Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Σελίδες:
432
ISBN:
9789602546796
Μεταφραστής:
Λιακατάς, Ιωάννης
Ημερομηνία Έκδοσης:
1/1/2008

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!