Συμπαντικό καλειδοσκόπιο

Κείμενα για τον κόσμο μας με άξονα την επιστήμη
Έκπτωση
55%
Τιμή Εκδότη: 19.90
8.96
Τιμή Πρωτοπορίας
+
398821
Εκδόσεις: Liberal Books
Σελίδες:242
Επιμελητής:Σταμέλου, Μαρίνα
Ημερομηνία Έκδοσης:24/3/2014
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Η επιστήμη προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει ό,τι το σύμπαν έχει κωδικοποιήσει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Προϊόν αλλά και όχημα σε αυτή την προσπάθειά της είναι η τεχνολογία, που με τη σειρά της κωδικοποιεί την επιστημονική γνώση.
Πηγή της επιστήμης είναι η περιέργεια. Και αυτήν πρέπει να φροντίζει να ενθαρρύνει κάθε εκπαιδευτικό σύστημα. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντοτε αυτό. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε κάποτε παρατηρήσει ότι είναι θαύμα που η περιέργεια επιβιώνει της τυπικής εκπαίδευσης. Ευτυχώς, πάντως, επιβιώνει.
Τα κείμενα της συλλογής αυτής (μια αρχική μορφή κάποιων από αυτά είχε φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα τα τελευταία χρόνια) ασχολούνται με μια ποικιλία θεμάτων έχοντας ως άξονα την επιστήμη. Αλλά από τα θέματα αυτά έχουν ως αντικείμενο ορισμένες επιστημονικές ιδέες, αλλά έχουν πιο πολύ ένα ιστορικό υπόβαθρο και άλλα αναπτύσσουν έναν γενικότερο προβληματισμό για τον αντίκτυπο της επιστήμης σε πλευρές της ζωής μας.
Συγγραφέας:
Βαγιονάκης, Κωνσταντίνος Ε.
Εκδότης:
Liberal Books
Σελίδες:
242
ISBN:
9786185012106
Επιμελητής:
Σταμέλου, Μαρίνα
Ημερομηνία Έκδοσης:
24/3/2014

Πρέπει να διευκρινιστεί εξαρχής ότι δεν πρόκειται για ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Η κατανόηση της τεχνικής και εξειδικευμένης γλώσσας που χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των κειμένων προϋποθέτουν σαφώς ένα προϋπάρχον επιστημονικό υπόβαθρο από τη μεριά του αναγνώστη, κάτι που -ατυχώς θεωρώ- δεν δηλώνεται στις επεξηγηματικές πληροφορίες που συνοδεύουν το βιβλίο. Στην περίπτωσή μου, η αναγνωστική τέρψη και ο ενθουσιασμός από προηγούμενα βιβλία με επιστημονικό περιεχόμενο (όπως του Στέφανου Τραχανά και του Hubert Reeves) εξανεμίστηκε γρήγορα. Εξαίρεση αποτελούν ολιγάριθμα κείμενα, όπως αυτά που πραγματεύονται τη σχέση επιστήμης και εξουσίας, τα οποία είναι προσβάσιμα στον καθένα.
Με δυο λόγια, αν δεν είστε μυημένος στα μυστικά της φυσικής, στραφείτε αλλού. Στα συν του βιβλίου η πλούσια βιβλιογραφία, με αναφορά στους αγγλόφωνους τίτλους που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 20€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 24 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!