Σιδηρές κατασκευές I

Παραδείγματα εφαρμογής του Ευρωκώδικα 3
Έκπτωση
25%
Τιμή Εκδότη: 52.50
39.38
Τιμή Πρωτοπορίας
+
270281
Συγγραφέας: Βάγιας, Ιωάννης Κ.
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Σελίδες:544
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/2005
ISBN:9789602098578
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Οι Ευρωκώδικες αποτελούν πλέγμα κανονισμών αναφερόμενων στο σχεδιασμό δομικών έργων Πολιτικού Μηχανικού που στοχεύουν στη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα των τεχνικών έργων. Ο Ευρωκώδικας 3 ειδικότερα αναφέρεται στο σχεδιασμό δομικών έργων από χάλυβα. Οι νέοι κανονισμοί επέφεραν σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία σχεδιασμού των έργων, με τη μετάβαση από τη μέθοδο των επιτρεπόμενων τάσεων στη μέθοδο των οριακών καταστάσεων.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της ενημέρωσης που γίνεται στην Ελλάδα με τη μορφή σεμιναρίων, όπου παρουσιάζεται το πνεύμα και οι βασικές διατάξεις του νέου κανονισμού. Η κατανόηση των νέων κανονισμών υποβοηθείται σημαντικά με την παρουσίαση παραδειγμάτων εφαρμογής, τα οποία έχουν συνταχθεί με διεξοδικό και αναλυτικό τρόπο. Για θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος που δεν καλύπτονται πλήρως από τον κανονισμό, έχουν περιληφθεί παραδείγματα με λύσεις σύμφωνα με το πνεύμα τους, ενώ σε πολλά παραδείγματα παρέχονται και εναλλακτικές λύσεις, ώστε να έχει ο αναγνώστης δυνατότητα επιλογής.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την Α΄ έκδοση του παρόντος βιβλίου μέχρι σήμερα, πολλά κείμενα των Ευρωκωδίκων, μεταξύ των οποίων και τα περισσότερα Μέρη του Ευρωκώδικα 3 που αφορά τις κατασκευές από χάλυβα, υπέστησαν σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις και τελικά μετατράπηκαν από πρότυπα δοκιμαστικής εφαρμογής (ENV) σε τελικά πρότυπα (ΕΝ).

Στη Β΄ αυτή έκδοση, όλα τα παραδείγματα εφαρμογής της προηγούμενης έκδοσης έχουν τύχει της απαραίτητης επεξεργασίας και αναπροσαρμόσθηκαν πλήρως, ώστε να είναι σύμφωνα με τα τελικά πρότυπα ΕΝ, τα οποία θα ισχύσουν στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν στο άμεσο προσεχές μέλλον, μετά την επισημοποίησή τους, τους Κανονισμούς για το σχεδιασμό δομικών έργων από χάλυβα. Όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, οι διαφορές με τα παραδείγματα της Α΄ έκδοσης είναι σημαντικές και καλύπτουν όλες τις διαφορές μεταξύ των αρχικών (ENV) και των αντίστοιχων τελικών προτύπων (ΕΝ). Τα τελικά αυτά πρότυπα θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά στη χώρα μας μετά την έκδοση των σχετικών ΦΕΚ, η οποία προβλέπεται να γίνει εντός του 2006.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!