Αυτή τη νύχτα την είδα (Δεμένο)

Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 16.96
11.87
Τιμή Πρωτοπορίας
+
473038
Συγγραφέας: Drago, Jancar
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες:240
Επιμελητής:Μαρτζούκου, Ελένη
Μεταφραστής:Αβαγιανού, Λόισκα
Ημερομηνία Έκδοσης:02/03/2018
ISBN:9789600363784
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Περιορισμένη διαθεσιμότητα
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή

Η Βερόνικα Ζάρνικ είναι από κείνες τις γυναίκες που αναστατώνουν, τις άπιαστες, τις σαγηνευτικές, που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει. Εκκεντρική και αισθησιακή, παθιασμένη με την ελευθερία, ατίθαση και προκλητική, ζει με το σύζυγό της Λέο σ’ έναν παραμυθένιο πύργο στη βόρεια Σλοβενία. Είναι μεγαλοαστοί, νέοι και πάμπλουτοι, ένα απολύτως αντισυμβατικό ζευγάρι στα σκοτεινά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Το ανεξάρτητο πνεύμα, η γλυκιά τρέλα που τους χαρακτηρίζει και η άρνησή τους να αποδεχθούν τους περιορισμούς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με μια τραγική εποχή. Ώσπου μια νύχτα του Γενάρη του 1944 εξαφανίζονται και οι δύο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αφήνοντας τους ανθρώπους που τους γνώριζαν να κατατρύχονται από αμφιβολίες. Ποια ήταν στ’ αλήθεια η Βερόνικα; Πώς ήταν στ’ αλήθεια η ζωή της;
Τι έκρυβε; Πέντε οικεία πρόσωπα του ζευγαριού επιχειρούν με τις αφηγήσεις τους να φωτίσουν την αινιγματική ηρωίδα. Και κάπως έτσι ξεδιπλώνουν τις πολλαπλές πτυχές της προσωπικότητάς της, ανασυνθέτοντας όχι μόνο τη δική της ιστορία ή την ιστορία του άντρα της, αλλά και την ιστορία της ίδιας της Σλοβενίας. Ένα συναρπαστικό, πολυφωνικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

«Ελεγειακό και δραματικό, αξέχαστο... Ο Ντράγκο Γιάντσαρ είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συγγραφείς της εποχής μας».

Berliner Zeitung


«Ένα αριστούργημα της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας».

Suddeutsche Zeitung


«Εντυπωσιάζει η οικονομία με την οποία ο Γιάντσαρ δημιουργεί αλησμόνητους χαρακτήρες και στιγμές, χωρίς ωστόσο να επιτρέπει ούτε για μια στιγμή στον αναγνώστη να ξεχάσει τον ορυμαγδό του πολέμου».

Kirkus Reviews


«Φιλία και προδοσία, ελπίδα και ενοχή, καθώς και το μαρτύριο της ενθύμησης, αυτά τα θέματα απασχολούν τον Γιάντσαρ. Μια ρευστή ισορροπία ανάμεσα στην ψευδαίσθηση και την πραγματικότητα χαρακτηρίζει τούτο το καλειδοσκοπικό έργο».

The Irish Times


«Το Αυτή τη νύχτα την είδα είναι ένα παζλ που συγκεντρώνει το λυκόφως και την αυγή. Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του μοναδικό ηχόχρωμα, το δικό του ξεχωριστό τόνο. Ο Γιάντσαρ εννοεί αυτό που γράφει, και γι’ αυτό συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιότερων πεζογράφων της σημερινής Ευρώπης».

Transfuge

Κριτικές

Στο αριστουργηματικό ''Αυτή τη νύχτα την είδα'' η Βερόνικα με την αφέλεια , τη ζωντάνια και την όρεξη της για ζωή γοητεύει τους ανθρώπους γύρω της που βιώνουν καθένας διαφορετικά την αγριότητα και την σκοτεινιά της εποχής του 2ου παγκοσμίου πολέμου . Τα 5 κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν 5 διαφορετικές αφηγήσεις για την προσωπικότητα της Βερόνικας και φωτίζουν άρτια τη μορφή αυτής της γυναίκας και τη τραγική της κατάληξη, επειδή βίωνε τα γεγονότα με τον δικό της τρόπο. Σε αυτό το μυθιστόρημα αποδεικνύεται οτι η λογοτεχνία μπορεί να περιγράψει τους ανθρώπους μιας ιστορικής περιόδου όπως δε μπορούν να το κάνουν τα βιβλία ιστορίας.
Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!