Αυταρχική δημοκρατία και κριτική της πολιτικής

Με εισαγωγή του συγγραφέα για την ελληνική έκδοση
Έκπτωση
30%
Τιμή Εκδότη: 12.72
8.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
57855
Συγγραφέας: Φεραγιόλι, Λουίτζι
Εκδόσεις: Στοχαστής
Σελίδες:112
Μεταφραστής:Δεληολάνης, Δημήτρης
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1985
ISBN:9780003031164
Διαθεσιμότητα στα βιβλιοπωλεία μας
Αθήνα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Θεσσαλονίκη:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες
Πάτρα:
Με παραγγελία σε 2-5 εργάσιμες ημέρες

Περιγραφή


Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται τρία σημαντικά δοκίμια του Ιταλού καθηγητή Λουίτζι Φεραγιόλι. Πρόκειται για τα «Κοινωνικό κράτος και κράτος δικαίου», «Υπάρχει αντιπροσωπευτική δημοκρατία;» και «Μαρξιστική ορθοδοξία και εργατικό κόμμα».
Και τα τρία ξεκινώντας από την συγκεκριμένη ιταλική πραγματικότητα εμβαθύνουν στην μελέτη τον σημερινού πολιτικού συστήματος των δυτικών κοινωνιών, αναλύοντας με εκπληκτική διαύγεια την κρίση νομιμοποίησης που τις πλήττει έντονα τα τελευταία χρόνια. Γιατί δίχως αμφιβολία το πιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα που είχε η ανάπτυξη της σημερινής αυταρχικής δημοκρατίας πάνω στις μορφές των θεσμών των χωρών του όψιμου καπιταλισμού, ήταν αναμφισβήτητα η κρίση τον κλασικού φιλελεύθερου πρότυπου κράτους δικαίου.
Τα επακόλουθα αυτού τον φαινομένου είναι πολλαπλά, αλλά όλα τους χαρακτηρίζονται από ένα οπισθοδρομικό στοιχείο: την βαθειά ρήξη μεταξύ της πολιτικής κοινωνίας και της κοινωνίας των πολιτών, την ιστορική ήττα του εργατικού κινήματος και των άλλων κοινωνικών υποκειμένων και κινημάτων, την ριζική ανελεύθερη οπισθοδρόμηση των κρατικών θεσμών, την αργή αλλά αδιάκοπη διαδικασία διανοητικού συντηρητισμού και πολιτιστικής παλινόρθωσης, την γενική αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού και τέλος -οπωσδήποτε το πιο τραυματικό φαινόμενο- την ανάπτυξη της τρομοκρατίας.
Η δημοσίευση των μελετών τον Λουίτζι Φεραγιόλι, με την επιστημονική ακρίβεια και πρωτοτυπία που τις διακρίνει, συμβάλλει, πιστεύουμε, στην κατανόηση των παραπάνω φαινομένων, που, όπως ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται, έχουν άμεση σχέση με την δική μας πραγματικότητα.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!