Λεμονής, Γιάννης Μ.

Ο Γιάννης Λεμονής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε σχέδιο και διακόσμηση και παρακολούθησε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης. Διδάχθηκε χαρακτική και σύνθεση στην Αθήνα και στη Ρώμη από τον maestro Juliano Kattinis. Παράλληλα η μεγάλη αγάπη του για τη μαγειρική, την οποία καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια, τον οδήγησε στο χώρο των εκδόσεων, όπου έκανε επιμέλειες βιβλίων μαγειρικής, όπως αυτών του Jamie Oliver και του Jose Carreras. Επίσης συνεργάστηκε στη δημιουργία της σειράς "Γαστρονομία και Πολιτισμός" (Εκδόσεις Ερμείας). Στα πλαίσια αυτής της σειράς συμμετείχε ως σύμβουλος έκδοσης στη "Μικρή Ιστορία της Γαστρονομίας και της Μαγειρικής", ενώ ανθολόγησε και έγραψε με τη Μαρίνα Αννίνου τα: "Η μαγειρική των Γάλλων συγγραφέων", "Η κυρία Μπίτον και οι Άγγλοι συγγραφείς", "Στα συμπόσια των αρχαίων", "Η Λατινική Αμερική οι συγγραφείς και η κουζίνα της".