Οδηγός για μπερδεμένους ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

9.90
Τιμή Πρωτοπορίας
+
447595
Συγγραφέας: Άτζμον, Γκίλαντ
Εκδόσεις: Εξάντας
Σελίδες:204
Μεταφραστής:ΚΟΚΟΛΙΟΥ ΡΟΥΛΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/03/2005
ISBN:2229602566136

Περιγραφή


Βρισκόμαστε στο έτος 2052. Το κράτος του Ισραήλ έχει διαλυθεί εδώ και σαράντα χρόνια και οι περισσότεροι πολίτες του ζουν ως πρόσφυγες στο εξωτερικό. Με σκοπό να προσφέρει στο Ισραήλ τουλάχιστον μια αξιοπρεπή κηδεία, ιδρύεται το Γερμανικό Ινστιτούτο για την Καταγραφή της Σιών, στα αρχεία του οποίου ανακλύπτεται και η αυτοβιογραφία κάποιου Γκούντερ Βίνκερ.

Ο Οδηγός για μπερδεμένους είναι η ιστορία του Γκούντερ. Γεννημένος στο Ισραήλ, μετά τη στρατιωτική του θητεία μεταμορφώνεται από εθνικιστής σε φανατικό αντι-σιωνιστή. Ο Γκούντερ λατρεύει τις Ευρωπαίες, κυρίως τις Γερμανίδες, και σύντομα αποφασίζει να εκγαταλείψει το Ισραήλ και να αναζητήσει ουσία, περιουσία και συνουσία στη Γερμανία: την πολιτισμένη χώρα των προγόνων του, όπου το συλλογικό ενοχικό σύμπλεγμα θα αποδειχθεί χρυσωρυχείο για τον λάγνο καθηγητή. Σύντομα ο Γκούντερ γίνεται διάσημος καθηγητής της φιλοσοφίας και ιδρυτής της «Οφθαλμοπορνείας», μιας διεθνώς αναγνωρισμένης πλέον επιστήμης που βασίζεται στη θέση του εξόριστου ως οφθαλμολάγνου.

Στον Οδηγό για μπερδεμένους ο Γκίλαντ Άτζμον εξαπολύει βέλη πικρού χιούμορ και σατιρίζει τον κίνδυνο της φυλετικής καθαρότητας καθώς και τη θέση του ξένου στη Δυτική Ευρώπη. Απάντηση στο δάσκαλο του Ταλμούδ Μαϊμονίδη, που έγραψε τον δικό του Οδηγό του αμφιβάλλοντος, το βιβλίο του Άτζμον παντρεύει το παιχνιδιάρικο πνεύμα του Ναμπόκοφ με τη σεξουαλικότητα του Φίλιπ Ροθ. Αποτελεί τον οργισμένο στοχασμό ενός ταλαντούχου συγγραφέα για τις συνέπειες της εθνικής κάθαρσης στο σώμα και στο μυαλό μας.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!