Απομνημονεύματα

73561
Συγγραφέας: Μονέ, Ζαν
Εκδόσεις: Ροές
Σελίδες:549
Μεταφραστής:ΜΙΛΙΛΗ ΛΕΝΑ
Ημερομηνία Έκδοσης:01/01/1999
ISBN:9789602830918


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή


Κάθε σελίδα των Απομνημονευμάτων του ανθρώπου που ο Ντε Γκωλ αποκαλούσε "ο εμπνευστής", και στον οποίο οι αρχηγοί των Κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Κοινής Αγοράς απένειμαν τον τίτλο του επίτιμου πολίτη της Ευρώπης, ρίχνει ένα καινούργιο φως στα
τρία τέταρτα του 20ου αιώνα της ιστορίας του κόσμου, ιδιαίτερα όμως - και πάνω απ' όλα αποκαλύπτεται μια μοναδική δράση και μια πολιτική φιλοσοφία. Αν υπάρχει σήμερα η Ευρώπη, αυτό το οφείλει στο Ζαν Μονέ. Αυτό όμως που αγνοούσαμε, ήταν με ποιο τρόπο μεθόδευσε όλη του τη δράση, πιστός στους κανόνες συμπεριφοράς που πάντα τον χαρακτήριζαν. Το 1977, του απενεμήθη το Βραβείο Ερασμος.




«...Διαβάζοντας σήμερα τα Απομνημονεύματα του Ζαν Μονέ, σε μια εποχή όπου η οικοδόμηση της ενωμένης Ευρώπης αντιμετωπίζει και πάλι νέες παλινδρομήσεις, ο αναγνώστης συνειδητοποιεί το νόημα που έχει η εξέλιξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης για την Ευρώπη της προόδου και του πολιτισμού. Κάθε σελίδα των Απομνημονευμάτων του Ζαν Μονέ ρίχνει καινούργιο φως στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια Ιστορία...»
ΣΩΤ. ΝΤΑΛΗΣ (ΤΟ ΒΗΜΑ)

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!