Από τα άστρα στη γη και τον πολιτισμό

Αφιέρωμα στη μνήμη του καθηγητή Αλέξανδρου Τσιούμη
216103
Συγγραφέας: Συλλογικό
Σελίδες:301
Ημερομηνία Έκδοσης:01/10/2003
ISBN:9789604318803


Εξαντλημένο από τον Εκδοτικό Οίκο

Περιγραφή

Πέρασε κοντά ένας χρόνος από τότε που ο Αλέκος Τσιούμης, ένας δικός μας άνθρωπος, έφυγε. Ένας άνθρωπος που ήταν για όλους συνάδελφος, για πολλούς φίλος, για μερικούς από μας ακόμη αδελφός και πατέρας. Παρά το χρόνο που μεσολάβησε το κενό που άφησε συνεχίζει να είναι μεγάλο και οι ευθύνες που άφησε σε όλους μας ακόμα μεγαλύτερες. Ιδιαίτερα για τον υπογράφοντα που τον διαδέχεται στη θέση του Προέδρου του Τμήματος.
Ο τόμος αυτός τιμάει τη μνήμη του.
Πέρα όμως από τον άνθρωπο Αλέκο, ο επιστήμονας Αλέκος αξίζει ένα άλλου είδους μνημόσυνο. Ο τόμος αυτός τιμάει την επιστημονική σκέψη του Αλέκου Τσιούμη, ένα είδος επιστημονικού μνημόσυνου. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που συνδράμουν την προσπάθεια αυτή. Ευχαριστούμε τον συνάδελφο καθ. Αθανάσιο Δερμάνη που επιμελήθηκε την έκδοση [...] Εύχομαι η επιστημονική του σκέψη να φωτίζει και τη δική μας. Αυτό θα μας έκανε να τον έχουμε πάντα μαζί μας.
(από τον πρόλογο του προέδρου του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ, καθηγητή κ. Πέτρου Πατιά)
Περιέχει 30 επιστημονικές δημοσιεύσεις στις περιοχές της τοπογραφίας, της γεωδαισίας, της δορυφορικής-ψηφιακής απεικόνισης εδαφών, της γεωλογίας, της μηχανολογίας, της ρύπανσης του περιβάλλοντος, της ιστορίας της τέχνης, κ.ά.

Κριτικές

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές > 30€

ΒΙΒΛΙΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ

Γιατί τα βιβλία πρέπει να είναι φτηνά!

ΕΩΣ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Μέχρι 6 άτοκες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα!